‘FC De Kampioenen’-kerstspecial best bekeken programma van 2020

Op Kerstdag was het eindelijk tijd voor de special van FC De Kampioenen. Die stond volledig in het teken van de overleden acteur Johny Voners, die jarenlang de rol van Xavier Waterslaeghers speelde in de reeks.

We lachen er allemaal graag mee dat FC De Kampioenen zo vaak heruitgezonden wordt, maar stiekem zijn we toch allemaal fan van de komische reeks. Dat is duidelijk te zien aan de kijkcijfers van de kerstspecial van FC De Kampioenen, die op de avond van Kerstdag uitgezonden werd.

Kijkcijferrecord

De special heeft namelijk een kijkcijferrecord beet. Zo kon stripper Billy’ke in totaal, dus met de uitgestelde kijkers meegerekend, al 2.283.418 Vlamingen strikken. Waardoor de kerstspecial het best bekeken programma van 2020 werd en kon rekenen op een marktaandeel van maar liefst 66,3 procent.

Tot nu was de finale van The Masked Singer op VTM het best bekeken programma van het jaar. De finale waarin Sandra Kim als Koningin tot winnares gekroond werd, kon toen rekenen op maar liefst 2.048.800 kijkers.

Meest bekeken fictieprogramma aller tijden

Maar daar blijft het niet bij. Want de kerstspecial van FC De Kampioenen heeft nog een tweede record te pakken. Met 2.283.418 kijkers komt het namelijk ook in de top 10 van de best bekeken programma’s sinds het begin van de CIM-metingen in 1997.

De cijfers zijn nog niet definitief, aangezien er nog steeds uitgestelde kijkers bij kunnen komen, maar het gaat al zeker om meer dan 2,2 miljoen kijkers. Daarmee staat het al zeker op de zevende plaats of hoger in de top 10 aller tijden. Het springt zo over de Schalkse Ruiters uit 1997 en wordt het meest bekeken fictieprogramma aller tijden. De eerste plaatsen worden namelijk allemaal ingenomen door voetbalmatchen van de Rode Duivels, waarvan de halve finale tegen Frankrijk op het WK van 2018 op de eerste plaats staat met meer dan 2,5 miljoen kijkers.

Meer
Lees meer...