‘The Masked Singer’: dit waren de drie finalisten

Het eerste seizoen van The Masked Singer op VTM heeft een winnares opgeleverd. Topfavoriet Koningin pakte overtuigend de zege en onthulde zich daarna als niemand minder dan Sandra Kim. Zij haalde het voor Gio Kemper als Duiker en Kevin Janssens als Wolf.

Na acht weken kende The Masked Singer gisterenavond zijn ontknoping in een hoogstaande finale. Het publiek in de studio en het digitale thuispubliek verkozen daarin Koningin als winnares. Onder dat masker bleek voormalige Eurovisiesongfestival-winnares Sandra Kim te zitten.

Sandra Kim

Na haar overwinning kondigde Sandra Kim meteen aan dat ze een nieuwe single heeft. De zangeres brengt namelijk haar eigen versie uit van Who Are You van The Who, de titelsong van The Masked Singer die door Regi onder handen is genomen.

Sandra Kim reageerde emotioneel op haar overwinning. “Niemand zag het, maar toen mijn naam viel heb ik gehuild onder het masker. Ik was erg emotioneel”, zei ze op het podium.

Gio Kemper

Na een hoogstaande face-off moest Gio Kuiper als Duiker tevreden zijn met zilver. Daarmee is de Nederlander niet rouwig om. “Nee. Ik heb alles mogen doen, alles mogen laten zien. Ik ben onwijs dankbaar dat ik dit heb mogen doen”, zei hij na afloop.

Het meest stress had Gio toen Laura Tesoro als gastspeurder hem ontmaskerde. “Toen had ik stress, niet normaal. Ik was zeker dat ik zou ontmaskerd worden. Ik dacht: ‘Alsjeblieft, blijf aan Dries Mertens denken!'”, zei hij.

Kevin Janssens

De grootste verrassing van de finale was ongetwijfeld de onthulling van Wolf. Acteur Kevin Janssens maakte daarbij indruk om tussen ervaren zangers en zangeressen meer dan zijn mannetje te staan.

Kevin was dan ook heel blij dat hij zover is geraakt in The Masked Singer. “Ik heb heel blij, ik heb alles kunnen doen. Blij ook dat ik die finale heb mógen doen met die andere kleppers. Dat was de kers op de taart”, zei hij na zijn onthulling.

Meer
Lees meer...