Bazart-frontman Mathieu Terryn in ‘Het huis’: “Ik ga hier niet meer weg willen!”

Eén sluit vanavond een seizoen van Het huis af. En dat doet de zender met de perfecte gast. Bazart-frontman Mathieu Terryn is enthousiast, speels en open over z’n verleden én z’n toekomst.

Bazart-frontman Mathieu Terryn is al jaren niet meer weg te denken uit de media. Z’n passage in Het huis belooft dan ook een prachtig staaltje televisie te worden. Maar dat zijn we ondertussen al gewoon van programmamaker Eric Goens.

De allermooiste van de klas

Mathieu Terryn is vorige maand nog maar 27 geworden, maar toch denkt de zanger met veel nostalgie terug aan vroeger. Vijftien jaar geleden stond hij namelijk als ‘Matt’ op het podium van Junior Eurosong. Daar bracht hij in een groen ‘debardeurke’ z’n nummer De allermooiste van de klas.

Bij hem op het podium stond ook een vriendinnetje van Mathieu. “Dat was Marie”, vertelt hij daarover. “Ik heb haar leren kennen op skivakantie toen ik 11 jaar was. Eigenlijk ben ik al op haar verliefd sinds ik haar ken.” En verliefd zijn de twee nog steeds. Vorig jaar hebben ze zich zelfs verloofd.

Bazart

Mathieu Terryn heeft het in Het huis ook de beginjaren van Bazart. Amper vijf jaar geleden was de band nog helemaal niet zo bekend als nu, en trokken de mannen door de Gentse binnenstad als straatmuzikanten. Maar dat ze toen al goed waren, bleek uit het geld dat ze daarmee verdienden.

“We kregen briefjes van 10 en 20 euro, we hadden dagen dat we 500 euro hadden. Zalige tijd”, klinkt het bij de frontman. Twee jaar lang liep Bazart de radiostations en platenmaatschappijen plat met hun nummer Breintrein. Hoe het nummer dan wél opgepikt werd? De titel is veranderd naar Goud.

Het huis met Mathieu Terryn is vanavond om 20.40 uur te zien op Eén en via VRT NU.

Meer
Lees meer...