Herinner je je deze 17 kids uit Junior Eurosong nog? Dit is hoe ze er nu uitzien

X!NK, Thor, De Dalton Sisters, … het zijn allemaal namen die in ons collectief geheugen gegrift staan. Ze namen allemaal deel aan de Belgische voorrondes van het Junior Eurovisiesongfestival. Benieuwd naar wat ze nu doen? Lees dan zeker verder! En geloof ons: van sommige van deze 17 transformaties zal je mond openvallen. 

2003

1. X!NK

VRT, instagram.com/jonasmeukens, facebook.com/doubleveterans, facebook.com/philip.valkiers

Onze allereerste en zonder twijfel meest onvergetelijke inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival was natuurlijk X!NK. Elke twintiger kent hun legendarische nummer ‘De Vriendschapsband’ sowieso nog woord voor woord uit het hoofd. En goed nieuws voor de fans: Jonas, Niels en Thomas zijn nog altijd actief in de muziekwereld. Frontman Jonas Meukens speelt bij de bands The Waiting Game en Get Off My Shoes én is tourmanager bij Psycho 44. Zijn broer Niels is nog steeds een drummer die op de trommels slaat bij Warhola en Double Veterans. In die laatste band zit hij samen met Thomas Valkiers met wie hij ook samenspeelde bij, jawel, X!NK.

2. Tonya

VRT, instagram.com/tonyamas
Tonya Schamp veroverde in 2003 onze harten met haar aanstekelijke nummer ‘Hé Doe Maar Mee’. Ze verloor in de finale van de jongens van X!NK, maar dat betekende totaal niet het einde van haar muziekcarrière. Niet lang na haar debuut bij Eurosong For Kids had ze ook nog een hit te pakken met ‘Hoelahoepen’. Maar onlangs ging ze zelfs internationaal en won ze in Macedonië het International Asterisks Music Festival for Children. Met een nummer geschreven door niemand minder dan Patje Krimson. Tonya is uitgegroeid tot een stijlvolle jongedame en dat bewijst ze ook met haar eigen kledinglijn COFFEE.

3. Simon MC

VRT, instagram.com/simongrandry
De coolste kerel van de eerste editie van Eurosong For Kids was ongetwijfeld de rapper Simon MC. Met zijn stoere nummer ‘Rapklap’ deed hij de jongens klappen en de meisjes swingen. 14 jaar later heeft Simon Grandry zijn lange blonde haren ingewisseld voor een kortere én blondere coupe. Hij rapt nog steeds te gek, maar heeft de MC ingeruild voor Grandz. Bovendien heeft hij tegenwoordig ook zijn eigen kledinglijn.

4. Twin Girls

VRT, facebook.com/nieddudaisy
De tweeling Daisy en Dana Nieddu had plezier voor twee en doken in 2008 nog eens op in de Belgische voorrondes van het grote Eurovisiesongfestival onder hun nieuwe artiestennaam Raeven. Daisy kreeg ook nog een rolletje als Nona in Thuis en een gastrol in Spoed.

2005

5. Max

VRT, instagram.com/oscarandthewolf
Een van de grootste succesverhalen van Eurosong For Kids is sowieso Max Colombie. In 2005 veroverde hij duizenden tienerhartjes met zijn romantische ballade ‘Voor Eeuwig’. En nu doet hij eigenlijk nog steeds hetzelfde als frontman van Oscar and the Wolf. Een band die uiteraard geen introductie meer nodig heeft en deze zomer weer op zowat elk groot zomerfestival te zien zal zijn. Ja, zélfs op Tomorrowland.

6. Matt

VRT, instagram.com/mathieuterryn
En wie zat er daar in hetzelfde jaar als Max? Jawel, Matthieu Terryn, de frontman van Bazart! Dé Vlaamse band van het moment werd dus ook ontdekt in Eurosong For Kids. Matthieu, die toen nog door het leven ging als Matt, bezong zijn liefde voor het mooiste meisje van de klas. In 2005 steilde hij zijn Brasschaathaar nog, maar ondertussen ligt zijn steiltang al diep begraven onder zijn gouden platen.

2006

7. Thor!

VRT, MNM
Ti-ti-ti-ti-tiediedietie. In 2006 zadelde Thor! ons op met de vreselijkste oorwurm OOIT. Maar kleine jongens worden groot en ondertussen is Thor Salden lid van het Antwerpse hiphop collectief Netwerk. Maar voor ons zal hij altijd Thor van ‘Een Tocht Door Het Donker’ blijven.

8. Nicolas

VRT, instagram.com/nicolascaeyers
Nicolas Caeyers was al vóór zijn deelname aan Junior Eurosong bekend als Bjorn uit Wittekerke. Maar ook na Eurosong bleef de ambitieuze jongeman niet stilzitten. Zo speelde hij een hoofdrol in Galaxy Park en kleine rolletjes in Spoed,Familie en Witse. De laatste jaren ruilde Nicolas zijn werk voor de camera in voor een functie achter de schermen, waar hij werkt als regisseur en producent van korte video’s en clips. Zo was hij verantwoordelijk voor de videoclip van onze laatste inzending voor het Eurovisiesongfestival: ‘What’s The Pressure’ van Laura Tesoro.

9. Lizz@xy

VRT, VIJF, instagram.com/elisemangelschots
In 2006 zongen Elise Mangelschots en Axelle Aerts van Lizz@xy in hun nummer ‘Ik Doe Wat Ik Wil’ dat ze hun leven in eigen handen wilden nemen. En dat deden ze met verve. De meisjes zijn nu jonge twintigers en hebben het met hun (roze) ambitie ver weten te schoppen. Vooral Axelle kennen we nog van Pink Ambition, waarin we te weten kwamen dat ze zich tegenwoordig stort op twee carrières tegelijk. Enerzijds is ze als Axeela nog steeds bezig in de muziekwereld en anderzijds doet ze ook aan Bikini Fitness, waarbij ze pronkt met haar gespierde lichaam.

2007

10. Bab

VRT, VMMA
Bab Buelens is de stoerste rockchick die Junior Eurosong ooit gekend heeft. Ze had het helemaal gehad met haar bedriegende boyfriend en zong in ‘Laat Mij Gerust’ dat ze hem NOOIT meer wilde zien. Familie-kijkers kennen haar natuurlijk als Emma Verdonck. Verder is Bab ook aan de slag als ‘Kaztaar’ bij vtmkzoom, waar ze tegenwoordig de backstagefilmpjes van The Band verzorgd. Onlangs liet ze aan TV Familie weten dat ze zich in 2017 opnieuw zal storten op haar muziekcarrière. Wij kunnen alvast niet wachten!

11. Jasper

VRT, instagram.com/jasperpublie
We leerden Jasper Publie kennen als superschattige jongen, die – net als wij allemaal – hoopte dat het weekend toch een dagje langer kon duren. Tegenwoordig laat hij als frontman van Bandits menig meisjeshart sneller kloppen en is hij ook te zien als presentator op TAGMAG.be.

12. De Dalton Sisters

VRT, instagram.com/hendrickxaurelie
Ook de schattige Dalton Sisters zijn nog niet uit het publieke oog verdwenen. De zusjes zijn nu veel beter van elkaar te onderscheiden, maar zijn nog altijd superclose. Aurélie Hendrickx, aka de middelste Dalton Sister, liep in 2015 niet alleen in de kijker als vriendinnetje van Viktor Verhulst, maar schopte het ook tot finaliste bij Miss België.

2008

13. Oliver

VRT, instagram.com/warholamusic

We hebben al gezien dat Matthieu Terryn van Bazart zijn carrière aftrapte in Junior Eurosong, maar ook zijn bandgenoot Oliver Symons zette zijn eerste muzikale stapjes in diezelfde wedstrijd. Met zijn witte piano en ditto kostuum veroverde hij in binnen- en buitenland zowat alle meisjesharten. Naast ‘die éne van Bazart’ kennen we Oliver tegenwoordig natuurlijk ook als frontman van Warhola, een band die wel eens dé revelatie van 2017 zou kunnen worden.

2009

14. Laura Omloop

VRT, facebook.com/LauraOmloop
De schattige Laura Omloop zorgde met haar vertederende nummer ‘Zo Verliefd’ voor het beste Belgische resultaat op het Junior Eurovisiesongfestival ooit. Ze strandde met haar aanstekelijke jodelgezang op de vierde plaats. Laura maakt nog steeds muziek, zij het met een stoerder en volwassener tintje.

15. Sepp ’n Sigi

VRT, VMMA
Sepp ’n Sigi zijn twee broers die met hun mooie nummer ‘Die Ene Seconde’ net naast een ticket voor het grote Junior Eurovisiesongfestival grepen. Vorig jaar doken de broertjes op in The Voice van Vlaanderen, waar ze allebei tot in de liveshows geraakten. En wij zijn er zeker van dat we het laatste van hen nog niet gezien hebben.

16. T&T

VRT, instagram.com/timtielemans
De rockers van dienst in Junior Eurosong 2009 waren de mannen van T&T. Tim Tielemans en Thomas Van Achteren spelen tegenwoordig allebei in Bandits. Ja, die band van Jasper Publie van Junior Eurosong. Maar het is vooral Thomas die we nu kennen als de nieuwste Ketnet-wrapper.

2010

17. Jill en Lauren

VRT, VMMA, instagram.com/jillshaw_music
In 2010 vertegenwoordigden Jill Van Vooren en Lauren De Ruyck onze driekleur op het Junior Eurovisiesongfestival. Nu, 7 jaar later, zijn de dames bekender door wat ze nadien verwezenlijkt hebben. Jill heeft een succesvolle carrière onder haar nieuwe artiestennaam Jill Shaw. En Lauren kennen we uiteraard van K3 zoekt K3 waar ze op een haar na naast de plaats van ‘de zwarte van K3’ greep. Sindsdien stort ze zich op haar studies, maar we hopen haar ooit nog eens terug op een podium te zien.

Kortom: zonder Junior Eurosong hadden waarschijnlijk geen Bandits, Bazart of Oscar and the Wolf gehad. Dus allemaal samen: merci Eurosong!

Meer
Lees meer...