Veerle Baetens is gestart met de opnames van haar regiedebuut ‘Het Smelt’

Enkele dagen geleden is Veerle Baetens gestart met de filmopnames van Het Smelt, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit. De film wordt het langspeeldebuut van Veerle Baetens, die deze keer ook achter de camera staat.

Het Smelt vertelt het verhaal van Eva die vele jaren na een snikhete zomer, die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden. Charlotte De Bruyne speelt de volwassen Eva, nieuwkomer Rosa Marchant de jonge Eva.

v.l.n.r. Veerle Baetens, Amber Metdepenningen, Rosa Marchant.
Foto©️ Savage Film/Thomas Sweertvaegher

Cast

Sebastien Dewaele is te zien in de rol van de vader, Naomi Vellisariou de moeder. Verder worden de andere kinderen vertolkt door Amber Metdepenningen (Tesje), Anthony Vyt (Tim), Matthijs Meertens (Laurens) en Charlotte Van Der Eecken (Elisa). Ook Femke Van der Steen (volwassen Tess), Spencer Bogaert (volwassen Tim), Simon Van Buyten (volwassen Laurens) en Olga Leyers (volwassen Elisa) maken deel uit van de cast.

Het boek Het Smelt werd ondertussen vertaald in meer dan negen talen, waaronder Engels, Frans, Duits en het Spaans. Veerle Baetens schreef het scenario samen met Maarten Loix. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt Het Smelt in het najaar van 2022 in de Belgische bioscopen.

Meer
Lees meer...