‘De Slimste Mens ter Wereld’ maakt alle kandidaten bekend

De Slimste Mens ter Wereld keert binnenkort terug naar Play4. Recent nog kreeg het programma een eerste trailer en een startdatum en eerder waren al enkele kandidaten bekendgemaakt. Nu loste de zender de volledige deelnemerslijst van dit seizoen. Het gaat om in totaal 34 kandidaten tussen 20 en 63 jaar oud. 16 van hen zijn vrouwen en 18 mannen. Op 16 december weten uiteindelijk wie het programma wint en de opvolger wordt van Catherine Van Eylen.

Arjen Lubach

Play4

De 41-jarige televisiepresentator is een van de Nederlanders die dit seizoen zijn kans waagt in De Slimste Mens ter Wereld. In 2012 won hij de Nederlandse versie van het programma en dus lijkt hij ook hier een te duchten outsider. Door zijn succesvolle satirische talkshow Zondag met Lubach – dat er recent na dertien seizoen mee ophield – is Lubach dan ook heel actief met de actualiteit bezig. Daarnaast is hij ook actief als cabaretier en keert hij binnenkort terug op tv met een nieuw programma.

Anne-Laure Vandeputte

Play4

Deze 28-jarige actrice is de laatste jaren steeds vaker te zien in Vlaamse fictieprogramma’s. Zo deed ze onder andere mee in De Bende van Jan de Lichte, Red Light en Déjà Vu. Daarnaast is ze ook regelmatig te zien in theatervoorstellingen.

Acid

Play4

De 22-jarige Nathan Vandergunst is onder zijn alias Acid ongetwijfeld een van de bekendste YouTubers van ons land. Een jaar geleden haalde hij de nationale pers door een vete met YouTubekanaal Celine & Michiel, kortweg CEMI. Sindsdien is zijn populariteit er alleen maar groter op geworden.

Cesar Casier

Play4

De Gentenaar Cesar Casier begon zijn carrière als model, maar is ondertussen al veel meer dan dat. Zo bracht hij al twee kookboeken en een reisgids uit en kwam hij recent met zijn eigen modecollectie op de markt. Cesar Casier Knitwear Collection is volledig in België gemaakt en genderneutraal, twee zaken die hij hoog in het vaandel draagt.

Alexander Hendrickx

Play4

Alexander Hendrickx wordt – na Kim Gevaert en Élodie Ouédraogo – pas de derde winnaar van een gouden medaille op de Olympische Spelen die zijn kans waagt in De Slimste Mens ter Wereld. Terwijl de nu 28-jarige Antwerpenaar in 2016 nog als reserve moest toekijken hoe België zilver pakte, ontpopte hij zich op de afgelopen Spelen tot absolute uitblinker bij de Red Lions. Met 14 doelpunten werd Hendrickx, de beste strafcornernemer ter wereld, topschutter en keerde hij met goud huiswaarts. Benieuwd of hij straks even goed weet te scoren.

Anthony Nti

Play4

De 28-jarige Anthony Nti is een van de minder bekende namen op de deelnemerslijst van De Slimste Mens ter Wereld, maar daar komt in de toekomst zonder enige twijfel verandering in. De in Ghana geboren Belg is namelijk een van de meeste beloftevolle regisseurs van ons land. Zo greep hij met zijn kortfilm Da Yie recent nog nipt naast een Oscarnominatie voor Beste Kortfilm en was hij recent op Eén te zien met de minireeks De Shaq. Als regisseur van videoclips werkte hij onder meer al samen met TheColorGrey.

Dorian Liveyns

Play4

Al jarenlang probeert Erik Van Looy jurylid James Cooke te overtuigen om deel te nemen aan De Slimste Mens ter Wereld. Dat is voorlopig nog niet gelukt, maar zijn man Dorian Liveyns waagt komend seizoen wel zijn kans. De 28-jarige musicalacteur is volgens James Cooke dan ook de weetjesman bij hen thuis. Benieuwd of hij die hoge verwachtingen kan inlossen.

Daphne Wellens

Play4

Veel kijkers zullen Daphne Wellens ongetwijfeld nog herkennen als Lee Avondts in de Ketnetreeks Spring, maar sindsdien is de 33-jarige actrice nog in heel wat andere zaken te zien geweest. Zo was ze onder andere te zien in Spitsbroers, Keizersvrouwen en F*** you very, very much.

Dena Vahdani

Play4

Deze Brusselse comedian met Iraanse roots in ook een van de minder bekende namen die te zien zal zijn in De Slimste Mens ter Wereld. Toch timmert ze al enige jaren succesvol aan haar carrière, iets waarbij haar passage in het programma ongetwijfeld nog meer zal helpen.

Dorianne Aussems

Play4

Naast Dorian waagt er ook een Dorianne haar kans in De Slimste Mens ter Wereld. De 28-jarige Aussems is al vijf jaar een van de stemmen radiozender MNM en ontpopte zich ook als rolmodel voor vrouwen die lesbisch zijn na een publieke coming-out.

Egbert Lachaert

Play4

Nadat Conor Rousseau vorig seizoen nipt naast de finale van De Slimste Mens ter Wereld greep, is het dit jaar aan zijn liberale tegenhanger Egbert Lachaert om zijn kans te wagen. De voorzitter van de Open Vld is een van de slechts twee politici op de deelnemerslijst.

Joachim Coens

Play4

De strijd voor om de titel van slimste politicus wordt dit seizoen uitgevochten tussen de Lachaert en Joachim Coens, de voorzitter van de CD&V. Het zou ons niet verbazen moesten de twee kort na elkaar hun opwachting maken in het programma.

Heidi De Pauw

Play4

Heidi De Pauw is al tien jaar actief als CEO van Child Focus en helpt op die manier mee op verdwenen kinderen in ons land op te sporen en de seksuele uitbuiting van kinderen te stoppen. In De Slimste Mens ter Wereld zal ze proberen bewijzen ook in andere markten thuis te zijn.

Eddy Planckaert

Play4

Ieder seizoen zijn er een aantal personen die van Erik Van Looy een tweede kans krijgen in De Slimste Mens ter Wereld. Dit jaar zijn dat er opvallend weinig, maar voor Eddy Planckaert was er wel opnieuw plaats. Het is al van 2008 geleden dat de nu 63-jarige ex-wielrenner en huidig kasteelbezitter zijn eerste opwachting maakte. Toen bleef het bij één deelname, doet hij nu beter?

Esther Nwanu

Play4

De 23-jariger Brusselse Esther Nwanu presenteerde voorbije zomer als student al aan de zijde van Peter Van de Veire en Dorianne Aussems op MNM voor marathonradio. Ondertussen is ze ook al voor de tweede keer in haar eigen programma MNM Late Night te horen.

Flo Windey

Play4

De 26-jarige Flo Windey is bekend van sociale media, maakte een tv-programma voor VTM2, zat kortstondig in het omstreden The Social House en is sinds kort te horen op de radio. Ze bewees dus al meermaals van alle markten thuis te zijn en zal dat ook proberen te bevestigen in De Slimste Mens ter Wereld.

Gloria Monserez

Play4

Amper 20 jaar is de Leuvense Gloria Monserez en dus de jongste kandidate van dit seizoen. Als kind was ze al te zien in W817. In 2019 won ze op Ketnet Wie wordt wrapper? waarmee ze onder andere mededeelneemster Esther Nwanu versloeg. Sindsdien is ze niet alleen wrapster, maar ook lid van de Ketnetband en te horen op Studio Brussel.

Jaouad Alloul

Play4

In 2013 liet Jaouad Alloul voor het eerst van zich spreken in The Voice van Vlaanderen. Sindsdien legt hij zich naast soul en R&B ook toe op theater, waarmee hij twee jaar geleden zijn eerste monoloog De meisje lanceerde. De 35-jarige Antwerpse moslim is ook een spreekbuis voor de LGBTQ+-gemeenschap.

Jan Verheyen

Play4

Bij de 58-jarige regisseur Jan Verheyen zullen er van zenuwen in De Slimste Mens ter Wereld waarschijnlijk geen sprake zijn. Het is namelijk al zijn derde optreden in het programma. In 2006 haalde hij de finaleweek waarmee hij in 2011 een plaats verdiende in De Allerslimste Mens ter Wereld. Derde keer, goede keer?

Geert Meyfroidt

Play4

De coronacrisis heeft voor enkele nieuwe bekende gezichten gezorgd in de journaals en enkele daarvan zien we ook terug op de deelnemerslijst van De Slimste Mens ter Wereld. De 49-jarige intensivist van UZ Leuven Geert Meyfroidt is een van hen. Kan hij de eerste professor worden die het programma weet te winnen?

Jean-Marc Mwema

Play4

In 18 seizoenen Slimste Mens maakte tot nu toe nog maar één mannelijke basketter zijn opwachting. Tomas Van Den Spiegel deed dat in 2012 wel met verve door het programma meteen ook te winnen. Jean-Marc Mwema heeft dus hoge verwachtingen in te vullen, maar de 31-jarige Belgian Lion weet wel wat winnen is. De voorbije vijf seizoenen pakte hij met BC Oostende namelijk de landstitel, voor verrassend terug te keren naar zijn jeugdclub Antwerp Giants.

Lisbeth Imbo

Play4

Na een carrière bij de onder andere de radio (Donna en Radio 1) en de krant (De Morgen) werkt Lisbeth Imbo sinds 2018 weer voltijds voor de VRT. Daar is ze te zien als presentatrice van De Zevende Dag aan de zijde van Lieven Verstraete. Die werd twaalf jaar geleden nog derde in De Slimste Mens ter Wereld en kan zijn jongere collega dus misschien wat tips geven om mogelijk nog beter te doen.

Jeroen Perceval

Play4

Jeroen Perceval was vorig seizoen al aangekondigd als deelnemer voor De Slimste Mens ter Wereld, maar moest toen last minute om persoonlijke redenen verstek geven. Deze keer is de 48-jarige acteur, die je kan kennen uit De Bende van Jan de Lichte, De Dag, Tabula Rasa, Zone Stad, Rundskop en nog heel wat andere series en films, er normaal gezien wel bij.

Marcelo Ballardin

Play4

Hoewel Marcelo Ballardin pas op zijn 28ste begon als chef wist hij al een heel mooie carrière uit te bouwen. Zo staat hij in Gent achter de potten van het succesvolle restaurant Oak en is hij ook te zien als jurylid in het VTM-programma Mijn Keuken Mijn Restaurant en nam hij deel aan Snackmasters. Ballardin groeide op in Brazilië en belandde iets meer dan tien jaar geleden via de Verenigde Staten, Italië en Londen in Gent.

Klaasje Meijer

Play4

Terwijl er op VTM in K2 zoekt K3 druk gezocht wordt naar een vervanger voor Klaasje bij K3 doet de Nederlandse binnenkort zelf mee aan een heel andere wedstrijd. Na Karen Damen – nu actief als jurylid -, Kristel Verbeke en Josje Huisman is ze al het vierde K3’tje dat haar kans waagt in De Slimste Mens ter Wereld. Kan ze beter doen dan de drie deelnames van Karen, of strandt ze net als Josje en Kristel op één aflevering?

Laura Tesoro

Play4

Laura Tesoro brak in 2016 door met een verrassende tiende plaats op het Eurovisiesongfestival, maar was daarvoor al te zien als actrice in de VTM-soap Familie. Sindsdien is ze ook te zien als presentatrice op VTM in onder andere Belgium’s Got Talent en als jurylid in The Voice Kids. Voor De Slimste Mens ter Wereld maakt de 25-jarige Tesoro tijdelijk de overstap naar de concurrentie op Play4.

Niels Destadsbader

Play4

De 33-jarige Niels Destadsbader is als zanger, presentator en acteur niet weg te slaan van televisie. Recent nog maakte hij een veelbesproken overstap van VTM naar Eén, maar dit najaar zal hij tijdelijk te zien zijn op Play4. Verovert hij straks de titel van Slimste Mens?

Tom Vermeir

Play4

De 45-jarige West-Vlaamse acteur en theatermaker was in het verleden al te zien in onder andere De Twaalf, Beau Séjour, Over Water, De Dag, Belgica, Eigen Kweek en De Bende van Jan de Lichte. Tussendoor scoorde hij enkele hits met de groep A Brand. Binnenkort kan je hem aan het werk zien in Grond, de nieuwe fictiereeks van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Merol

Play4

Een van de vele Nederlandse deelnemers van het komende seizoen is zangeres Merol. De 30-jarige brak twee jaar geleden ook in ons land door met het nummer Hou je bek en bef me en is sindsdien een vaak gevraagde gast in allerhande programma’s.

Sarah Mouhamou

Play4

Ketnet is dit jaar een van de hofleveranciers van De Slimste Mens ter Wereld, want ook Sarah Mouhamou is actief als wrapster. Sinds vorig jaar heeft de 26-jarige ook haar eigen programma op de zender waarin ze knutselt en zingt.

Tine Embrechts

Play4

De 46-jarige Tine Embrechts heeft eigenlijk geen voorstelling nodig. Na haar doorbaak in Het Peulengaleis was ze onder andere ook te zien in Quiz Me Quick, Tom & Harry en Zie mij graag. Tegenwoordig kan je haar echter vooral aan het werk zien in Tegen de Sterren op, waar ze meerdere vertolkingen voor haar rekening neemt.

Sandra Bekkari

Play4

Tv-kok Sandra Bekkari was een van de eerste namen die Play4 bekendmaakte voor het komende seizoen. Haar kookboekenreeksen Nooit meer diëten en Fast Food gingen de voorbije jaren vlot over de toonbank en helpen gezond koken in Vlaanderen promoten.

Steven Van Gucht

Play4

Weinig mensen die zo vaak op televisie te zien waren afgelopen jaar als Steven Van Gucht. De bekende viroloog is een van de gezichten geworden van de coronacrisis, maar krijgt nu de kans om te bewijzen dat hij ook van andere zaken op de hoogte is.

Wiam

Play4

De 29-jarige comédienne Wiam is van vele markten thuis en staat bekend om haar taboedoorbrekende persoonlijkheid. Daarmee weet ze via sociale media heel wat mensen te bereiken in zowel België als Nederland.

De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maanden 18 oktober te zien op Play4.

Meer
Lees meer...