Acid kondigt aan te stoppen met YouTube na commotie

De Vlaamse YouTube-rel tussen Nathan Vandergunst, beter bekend als Acid, en Céline en Michiel blijft voor ophef zorgen. In een nieuwe video kondigt Acid zelfs aan dat hij gaat stoppen met YouTube. Reden is de vele commotie en kritiek die hij de laatste tijd heeft gekregen in diverse media, op sociale media en in het echt.

Tot een week geleden had een groot deel van Vlaanderen nog nooit gehoord van Michiel Callebaut, Celine Dept en Nathan Vandergunst. Maar heel wat jongeren kennen hen wel en bekijken massaal hun YouTube-video’s. Pas na hun gigantische ruzie die online uitgevochten werd, kregen de YouTubers ineens nationale aandacht. Het ging zelfs zover dat minister van Media Benjamin Dalle sprak over een gedragscode voor influencers.

In een nieuwe video heeft Acid nu gereageerd op heel de hetze. “Ik snap nu pas waarom zoveel YouTubers hun interne kring van ouders, familie en vrienden meestal niet betrekken bij wat ze doen. Als er dan een iets als dit gebeurt, worden de mensen rond je niet betrokken bij iets wat jij hebt opgefokt”, begint hij. “Voor mijn ouders, voor mijn vriendin en voor mijn oma is het superkut om zo aangekeken te worden op straat.”

Hij wijst er ook op dat veel kranten “liegen” als ze berichtten over de zogenaamde YouTube-oorlog. Volgens hem schilderen ze hem ten onrechte als de boeman af en Michiel en Céline als de goede.

“Punt achter zetten”

Nathan verscheurt in zijn video ook ostentatief een artikel over hem. “Tijd om hier een einde aan te maken. Dit is het sein om hier een punt achter te zetten”, zegt hij.

Of Acid echt van plan is om volledig te stoppen is wel niet duidelijk. Later in de video zegt hij ook dat hij gewoon een online komiek wil zijn, maar dat zijn grappen soms verkeerd begrepen worden.

Bekijk de video van Acid hier

Meer
Lees meer...