‘K2 zoekt K3’: Hanne en Marthe geven hun eerlijke mening over jurylid Gordon

De zoektocht naar de vervanger van Klaasje in K3 zorgde de voorbije weken al voor heel wat commotie. Jurylid Gordon toonde zich namelijk al meermaals niet van zijn meest tactische kan tijdens K2 zoekt K3, iets wat op sociale media veel kritiek kreeg. Toch steunen Hanne en Marthe, de overgebleven K3’tjes, de Nederlander nog steeds.

Al in de eerste aflevering van K2 zoekt K3 liet Gordon zich negatief opmerken door kandidaat Ziggy zijn geaardheid te vermelden als puntje van kritiek. “Ik heb schrik dat het met jouw Gay3 gaat worden”, klonk het toen. Ook nadien viel de Nederlander – die de kandidaten enkel kan zien en niet horen – vaak op met oppervlakkig commentaar. Zo noemde hij meerdere deelnemers “saai” of vond hij dat ze “te weinig sexappeal” hadden.

“Knopen doorhakken”

Op sociale media klinkt de kritiek op de keuze voor Gordon als jurylid door VTM en Studio 100 steeds luider. Zij reageerden voorlopig nog niet op de commentaren en dus vroeg ShowbizzTV aan K3’tjes Hanne en Marthe hoe zij over Gordon denken.

“Wij waren het niet altijd eens met wat Gordon zei, maar heel vaak ook wel”, was de reactie van Hanne. “Soms zijn we juist heel dankbaar dat we een heel pittige jury hebben gekozen, want zij moeten uit die honderden kandidaten de beste halen. Dat zijn knopen die wij niet willen doorhakken, want als het aan ons had gelegen, was het nu K50. Wij willen namelijk iedereen mee en vinden iedereen fantastisch. Wij willen niet zo’n commentaar geven op onze toekomstige collega. Daarom volgen wij, maar laten wij een jury de grootste knopen doorhakken en dat doen ze heel goed.”

Eigen auditie

“Als we het echt niet eens waren, zeiden we dat ook”, vult Marthe aan. “Zo zei Gordon op een bepaald moment van een kandidate dat ze té gewoon was voor K3. Daar hebben we achteraf ook van gezegd dat je daar iemand niet op mag afrekenen. In het dagelijkse leven zien wij er ook niet uit zoals wij eruit zien op het podium, styling doet heel veel binnen K3.”

“Ik heb hem toen gezegd dat hij mijn auditie maar eens moest opzoeken, want ik stond daar ook in een witte T-shirt, een jeansbroek en sloffen. Sindsdien is hij daar – denk ik – wel op gaan letten”, besluit Hanne.

K2 zoekt K3 is elke zaterdag om 20.30 uur te zien op VTM.

Lees ook:

Meer
Lees meer...