Left Right
scrollTop top

‘K2 zoekt K3’: Olly is eerste non-binaire kandidaat die auditie doet


k2 zoekt K3 Olly
© VTM

De vierde aflevering van K2 zoekt K3 zorgt voor een primeur. Voor het eerst ooit krijgt een non-binaire kandidaat namelijk de kans om auditie te komen doen in het programma.

Toen Klaasje bijna acht maanden geleden bekend maakte dat ze uit K3 stapte, pakte Studio 100 meteen ook uit met een verrassing. Wie zich kandidaat wilde stellen om de blonde Nederlandse op te volgen, hoefde namelijk voor het eerst niet per se vrouwelijk te zijn. Ook mannelijke en non-binaire kandidaten waren welkom.

Vierde aflevering K2 zoekt K3

In totaal stelden maar liefst 22.690 mensen zich kandidaat om het nieuwe lid van K3 te worden. 1.442 van hen werden uitgenodigd bij Studio 100 om live hun zang- en danskunsten te komen vertonen. Daarbij waren toen 1.270 vrouwen, 164 mannen en 4 non-binaire personen.

Die grote groep is uiteindelijk teruggebracht tot 68 kandidaten die verspreid over vijf auditieshows de verschillende jury’s moeten proberen overtuigen. Ondertussen zijn we toe aan de vierde aflevering van K2 zoekt K3 en daarin zal voor het eerst een non-binaire deelnemer hun kans wagen.

Non-binair

“Mijn mama zegt: er zijn mannen, er zijn vrouwen én er is Olly”, zegt de 23-jarige kleuterleerkracht Olly voor zijn auditie. “Ik ben dan ook non-binair. Dat betekent dat je je niet per se jongen of meisje voelt. Je bent geen van beiden, je bent een beetje je eigen gender.”

Olly vindt dat K3 voor iedereen moet zijn, zeker omdat hun muziek daar ook vaak over gaat. “Dat is toch weer iets nieuws en verfrissend. Ze zingen vaak liedjes over dat je mag zijn wie je wil, dus ja, waarom ik dan niet?”, klinkt het.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…