Left Right
scrollTop top

Zoektocht naar nieuwe K3 gaat volgende fase in: nog 1.442 kandidaten in de running


K3 Farao
© K3 in zijn huidige samenstelling – Bron: Isopix

De zoektocht naar de opvolger van Klaasje Meijer in K3 is volop bezig. De eerste preselecties zijn doorgevoerd en de gigantische lijst kandidaten is teruggebracht tot 1.442. Zij mogen eind april hun zangkunsten tonen en zo Studio 100 proberen te overtuigen.

Maar liefst 22.690 mensen hadden zich halverwege maart kandidaat gesteld om Klaasje Meijer op te volgen in K3. De blonde Nederlandse maakte begin februari bekend dat ze na vijf jaar uit de groep stapt. K3 gaat nog door in zijn huidige samenstelling tot het einde van het jaar, maar tegen dan moet er iemand nieuw gevonden zijn om naast Hanne en Marthe op het podium te staan.

Nog 1.442 kandidaten

Al van bij het begin, maakt Studio 100 duidelijk dat dat nieuwe lid niet per se een vrouw hoeft te zijn. Voor het eerst sinds de oprichting van K3 in 1998 zal dus groep dus mogelijk die uit drie vrouwen bestaan.

De gigantische berg inschrijvingen is ondertussen teruggebracht tot een selectie groep. Volgens AD zijn er nog 1.442 kandidaten in de running. Zij worden deze week uitgenodigd binnenkort te laten zien en horen wat voor zangkunsten ze in huis hebben.

Preselectie in België en Nederland

Op 23, 24 en 25 april staat er in België een selectieronde op de agenda. Daar worden 592 vrouwen, 96 mannen en één non-binaire persoon verwacht. Een week later verhuist het circus naar Nederland. Daar worden 678 vrouwen, 72 mannen en drie non-binaire personen verwacht.

In mei zullen die deelnemers vernemen of ze al dan niet door mogen naar de volgende ronde en zo een stap dichter komen bij hun droom. Heel die zoektocht zal overigens – net als de vorige keren – te volgen zijn op televisie. Details daarover zijn wel nog niet bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428