Bijna 23.000 mensen ingeschreven om Klaasje te vervangen in K3

Slecht nieuws voor wie twijfelde om zich in te schrijven voor K2 zoekt K3 en dat nog niet heeft gedaan. Studio 100 heeft namelijk gisteravond de inschrijvingen voor de wedstrijd gesloten. Maar liefst 22.690 mensen hebben zich kandidaat gesteld om Klaasje Meijer op te volgen in K3.

K3’tje Klaasje kondigde een dikke maand geleden aan dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Dat betekent dat Studio 100 al voor de derde keer op zoek moet naar “de blonde van K3”. Dat wordt één van 22.690 mensen die zich hebben ingeschreven voor de tweede versie van K2 Zoekt K3. De inschrijvingen voor die zoektocht zijn sinds gisteravond afgesloten.

“Nog vele enthousiaste K3-jaren”

“Het was voor Marthe en mij uiteraard toch een beetje afwachten wat de respons ging zijn op onze oproep aan Vlaanderen en Nederland om zich kandidaat te stellen om Klaasje op te volgen en samen met ons de nog vele K3-plannen vol enthousiasme uit te voeren de komende jaren”, vertelde Hanne Verbruggen.

Collega-K3’tje Marthe De Pillecyn vulde haar meteen aan. “Wij zijn dan ook bijzonder blij dat echt waanzinnig veel mensen zich ingeschreven hebben.” “Het doet ons heel veel deugd dat zoveel mensen zich geroepen voelen om samen met Marthe en mij de komende jaren verder invulling te geven aan K3”, sluit Hanne af.

30 procent mannen

Dat écht veel mensen enthousiast zijn, wordt nog duidelijker wanneer je het aantal inschrijvingen vergelijkt met dat van de vorige K3-wedstrijd. Toen hadden ongeveer 6.000 mensen zich ingeschreven, voor drie plaatsen. Nu zijn het er dus bijna vier keer zoveel, voor één plekje.

Er is natuurlijk wel een groot verschil. Deze keer kunnen ook mannen zich inschrijven om het volgende K3’tje te worden. Volgens de gegevens van Studio 100 is zo’n 30 procent van de mensen die zich heeft ingeschreven, een man.

VTM en SBS6 bekijken nu of ze (net zoals vijf jaar geleden) opnieuw een programma over de zoektocht zullen maken.

Meer
Lees meer...