Klaasje stapt na vijf jaar uit K3: “Vervanger kan man zijn”

Studio 100 kwam vandaag met groot nieuws waarvoor ze een persconferentie hielden. Dat grote nieuws werd uiteindelijk nieuws dat Klaasje uit K3 stapt. Hanne en Marthe doen wel nog steeds verder en gaan dus opnieuw op zoek naar een nieuwe “blonde van K3”.

K3 is voor verschillende generaties in ons land een vaste waarde. Zo leerden de late twintigers en dertigers K3 kennen als Karen, Kristel en Kathleen, groeide wie nu een late tiener of jonge twintiger is K3 op met Josje als “de blonde” en zingen kinderen nu mee met Hanne, Klaasje en Marthe. Maar nu komt er opnieuw een nieuwe bezetting.

Exit Klaasje

Met een persconferentie, die iedereen online kon meevolgen, kondigde Studio 100 aan dat Klaasje uit K3 zal stappen. De Nederlandse heeft, na lang nadenken, beslist om uit de groep te stappen. Ze wordt in haar keuze gesteund door Marthe en Hanne en het team achter K3.

De exit van Klaasje betekent dat K3 voor de derde keer op zoek moet naar een nieuwe “blonde van K3”. Er komt dus opnieuw een wedstrijd waarbij het voor de tweede keer zal gaan om K2 Zoekt K3. Klaasje laat ook weten dat ze actief zal blijven in de muziekwereld en dat ze haar fans daar via sociale media van op de hoogte zal houden.

Mannelijke opvolger?

De exit van Klaasje komt er niet meteen, want er staan nog een tour en een film gepland met K3 in de huidige bezetting. Die moesten uitgesteld worden door de coronapandemie. Maar daarna komt er dus een nieuwe versie van K2 zoekt K3.

Gert Verhulst heeft daarbij benadrukt dat de vervanger van Klaasje niet noodzakelijk een vrouw moet zijn. Maar we kunnen binnenkort dus ook een K3 krijgen met een mannelijk lid. Het is nog niet geweten wanneer de volgende editie van K2 zoekt K3 van start zal gaan. Je kan wel al inschrijven via de website van Studio 100.

Meer
Lees meer...