‘De Slimste Mens ter Wereld’ vervangt Jan Verheyen en Jeroen Perceval door deze twee kandidaten

Normaal zouden we de komende weken regisseur Jan Verheyen (57) en acteur/regisseur Jeroen Perceval (42) nog te zien krijgen in De Slimste Mens ter Wereld. Maar om persoonlijke redenen kunnen de twee niet deelnemen aan het programma. Ze worden daarom vervangen door twee nieuwe spelers.

We zijn al meer dan vijf weken ver in De Slimste Mens ter Wereld. Dus hebben al heel wat deelnemers hun kans gewaagd. Maar er komen natuurlijk nog een aantal kandidaten die zullen proberen om met de titel naar huis te gaan. En dat worden er twee nieuwe.

Jan Verheyen en Jeroen Perceval

Regisseur Jen Verheyen zou dit jaar eigenlijk eigenlijk al voor de derde keer deelnemen aan De Slimste Mens ter Wereld. Hij was in 2005 te zien in het vierde seizoen van het programma. Daar werd hij toen vierde na Wouter Deprez, Bart Peeters en David Davidse. In 2010 keerde hij toen nog eens terug voor De Allerslimste Mens ter Wereld, toen kon hij drie afleveringen in het spel blijven, wat niet genoeg was voor een plekje in de finaleweek.

Voor Jeroen Perceval, die je onder andere kan kennen uit RundskopOver Water, De Bende Van Jan de LichteDe Dag en Tabula Rasa, zou voor de eerste keer deelnemen. Perceval is dus een veelgevraagd acteur maar hij maakt binnenkort ook zijn regiedebuut met de film Dealer.

De twee moesten om persoonlijke redenen verstek geven voor hun deelname, waardoor ze nu vervangen worden door twee nieuwe gezichten.

Jonas Van Boxstael

De eerste nieuwe naam is Jonas Van Boxstael (34). Jonas is een YouTuber die op de website bekend staat onder de naam Bockie de Repper. Zijn video over het einde van Game of Thrones ging viraal op de videowebsite en heeft op dit moment meer dan 2 miljoen views. In de video verontschuldigt Jon Snow (Kit Harington) zich voor het teleurstellende achtste en laatste seizoen van de HBO-reeks.

Op zijn kanaal ‘Eating Things’ maakt Jonas veel van die video’s waarin hij filmfragmenten bewerkt. Soms maakt hij daarbij gebruik van deepfakes of geeft hij zichzelf een rolletje. Op zijn profiel ‘Bockie De Repper’ krijgen we dan eerder de vlogs van Jonas te zien. Jonas zal al volgende week te zien zijn in De Slimste Mens ter Wereld.

Tess Uytterhoeven

De tweede vervanger is Tess Uyterhoeven (35). Zij is de dochter van Mark Uytterhoeven, maar verdiende zelf al haar strepen in de televisiewereld. Zo begon ze bij het programma Man Bijt Hond. Later was ze ook te zien als presentatrice in het programma Plan B.

Maar de passie van Tess Uytterhoeven is ongetwijfeld het maken van documentaires. Zo werkte ze mee aan Topdokters en is ze de drijvende kracht achter de reeks Ooit vrij over gedetineerden die momenteel te zien is op VIER.

Bekijk hier de lijst met alle deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld.

Meer
Lees meer...