Nieuwe fictiereeks ‘Grond’ van Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans later dit jaar te zien op Play4

Play4 kan dit najaar uitpakken met een indrukwekkende fictiereeks. Grond werd gemaakt door Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans en vertelt het verhaal van Ishmael (Smile voor de vrienden), die het het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt.

Adil El Arbi en Bilall Fallah maakten de afgelopen jaren furore in het buitenland. Zo maakten ze de film Bad Boys For Life, regisseerden ze de Marvel-reeks Ms. Marvel en zullen ze ook verantwoordelijk zijn voor de komende Batgirl-film. Maar ondertussen hadden ze ook nog tijd om een Vlaamse reeks te maken.

Grond

Voor Grond werkten Adil El Arbi en Bilall Fallah samen met Mathieu Mortelmans, die eerder al Unité 42, Gent West en Vermist maakte. Het scenario werd verzorgd door Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman. In Grond volgen we Ishmael, Smile voor de vrienden. Hij neemt het repatriëringsbedrijf van zijn vader over en komt daardoor oog in oog te staan met de moeilijkheden die het met zich meebrengt om als moslim te overlijden in België.

Dat stelt families namelijk meteen voor een groot dilemma. Willen ze hun geliefde laten begraven in de heilige grond in Marokko, of dichter bij hun familie in België. Maar Smile heeft een oplossing voor dat dilemma. “Als je moslims niet kunt begraven in de heilige grond in Marokko, dan halen we die grond toch gewoon naar hier …”. Maar da’s natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

De cast van Grond kan rekenen op enkele grote namen. Het gaat daarbij onder andere om Yassine Ouaich (GR5), Charlotte De Bruyne (De Twaalf), Barbara Sarafian (Beau Séjour), Tom Vermeir (De Twaalf), Reinhilde Decleir (Beau Séjour), Saïd Boumazoughe (Patser), Mourade Zeguendi (Gina & Chantal), Ahlaam Teghadouini (Hoodie), Dries Heyneman (Bevergem), Ward Kerremans (Penoza), Emilie De Roo (16+) en Wannes Cappelle (Bevergem).

Netflix

Vlaanderen krijgt de reeks in primeur te zien op Play4 en Streamz. Daarna zal de reeks wereldwijd verspreid worden via Netflix. Na verloop van tijd zal Grond ook op de Belgische versie van Netflix te vinden zijn.

Meer
Lees meer...