Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren serie ‘Ms. Marvel’ voor Disney+

Disney kondigde een hele reeks nieuwe films en series aan. Eén daarvan is Ms. Marvel, een nieuwe Marvel-reeks die eind 2021 op Disney+ zal verschijnen. Het speciale daaraan? ‘Onze’ Adil El Arbi en Bilall Fallah steken hun schouders onder dat project!

De geruchten over een samenwerking van Adil El Arbi en Bilall Fallah met Marvel doen al bijna een jaar de ronde. Het regisseursduo zette zich wereldwijd op de kaart met hun werk aan Bad Boys For Life, de derde film in de reeks over Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence).

“Wat willen jullie doen?”

Kort na het verschijnen van die onverwachts succesvolle film in januari, contacteerde Marvel de Belgische regisseurs. De meeting ging nog niet over iets concreets, klonk het toen bij Adil El Arbi. “Ze zeiden dat ze Bad Boys For Life goed vonden en vroegen ons simpelweg: ‘Wat willen jullie doen?’ Met Disney+ is alles zo hard veranderd, er is zo veel dat we kunnen doen.”

In september werden Adil en Bilall voor het eerst gelinkt aan Ms. Marvel. Die serie gaat over Kamala Khan, het eerste islamistische hoofdpersonage van Marvel. En nu is die link ook officieel. Want zowel de regisseurs als Marvel en Disney hebben het bevestigd.

Vereerd

Adil El Arbi en Bilall Fallah deelden allebei de titel van Ms. Marvel via Instagram. “Ik ben vereerd om een project te mogen regisseren waarvan ik weet dat jullie jezelf erin zullen herkennen”, schreef El Arbi. “Wie is er klaar voor om Ms. Marvel te ontmoeten??”

“Werkelijk vereerd en dankbaar om deel uit te maken van Marvel Studios”, klonk het bij Fallah. “Heel veel liefde aan het hele team. Dit project ligt me na aan het hart en ik kan niet wachten om jullie en de hele wereld voor te stellen aan Ms. Marvel!”

Iman Vellani

Ook Marvel kondigde de serie officieel aan. “Ms. Marvel, een nieuwer personage uit de Marvel comics, spreekt tot te verbeelding. We zijn dan ook verheugd om Iman Vellani als Kamala Khan aan te kondigen.”

Ms. Marvel verschijnt eind 2021 op Disney+.

Meer
Lees meer...