‘Bad Boys For Life’ had bijna een “duister tragisch einde” gehad

Bad Boys For Life was een gigantisch succes. En dat had de film voor een groot deel aan “onze” Adil El Arbi en Bilall Fallah te danken. De regisseurs tilden het derde deel van de franchise naar een hoger niveau. Al had het einde van de film er bijna helemaal anders uitgezien.

Eind januari verscheen Bad Boys For Life in de bioscoop. De derde film over politievrienden Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) werd een gigantisch succes en leverde zo’n 419 miljoen dollar (een dikke 387 miljoen euro) op.

Het ziet ernaar uit dat Bad Boys For Life de meest succesvolle film van 2020 zal worden. Al kan dat ook deels liggen aan het feit dat bioscopen door de coronacrisis al sinds maart gesloten zijn, en de release van heel wat mogelijke kaskrakers uitgesteld is naar 2021.

Bad Boys 4

Het is ondertussen al zeker dat er een vierde Bad Boys-film komt. Producent Jerry Bruckheimer vertelde namelijk tijdens een interview dat het script voor die prent in de maak is. En da’s te danken aan het einde van de derde film in de reeks.

Door een onverwachte twist over het verleden van Mike Lowrey (Will Smith), hebben regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah (die ondertussen met Marvel hebben samengezeten) de deur op een kier gezet voor een sequel, of zelfs voor een heuse spin-off. Maar bijna was Bad Boys For Life helemaal anders afgelopen.

Griekse tragedie

https://www.youtube.com/watch?v=wLnOmrUYPUw

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah spraken met Digital Spy. Tijdens dat interview vertelden de twee dat ze verschillende eindes voor Bad Boys For Life hadden opgenomen. In één daarvan probeerde Isabel (één van de villains) zichzelf én Mike Lowrey te doden.

“Wanneer ze ziet dat alles verloren is, wil ze bewust in het vuur springen, en ze wil Mike Lowrey met zich meenemen”, vertelde El Arbi. “Want, you know, ze denkt dat de zoon dood is, dus vindt ze dat iedereen samen moet sterven. Dat was een vrij epische versie, en het leek nogal op een Griekse tragedie. Het was misschien net iets te veel, maar we zullen het nooit weten.”

Meer
Lees meer...