Wordt ‘Pirates of the Caribbean 6’ de eerste zonder Johnny Depp?

Wie Pirates of the Caribbean zegt, zegt kapitein Jack Sparrow. Het personage is al vijf films lang een vaste waarde in de Disney-franchise, maar het zou wel eens daarbij kunnen blijven. Producent Jerry Buckheimer liet namelijk weten dat het nog helemaal niet zeker is hoe belangrijk de rol van Johnny Depp wordt in de zesde Pirates-film.

De zesde Pirates of the Caribbean-film werd al een paar jaar geleden aangekondigd, maar het ziet er niet naar uit dat we die binnenkort al zullen kunnen bekijken. Het is zelfs voor de producer van de reeks, Jerry Bruckheimer, nog niet duidelijk hoe belangrijk de rol van Johnny Depp in de film zal zijn.

Kladversie van het script

Pirates of the Caribbean 6 is momenteel “in ontwikkeling” bij Disney. Maar die ontwikkeling staat nog niet zo heel ver. Het script is zelfs nog een kladversie, die Disney nog niet onder ogen gekregen heeft. Da’s eigenlijk niet zo’n verrassing.

Want toen de zesde Pirates-film aangekondigd werd in 2018, waren het Deadpool-schrijvers Paul Wernick en Rhett Reese die hun schouders onder het script zouden steken. Maar dat duo vertrok een jaar later, en moest dus vervangen worden.

Die vervanging was niet de minste. Ted Eliott schreef namelijk het script voor de eerste Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Hij werkt samen met Craig Mazin, die het script van Chernobyl heeft geschreven.

Johnny Depp?

Aangezien er nog geen officieel script is, is het ook onmogelijk om de verschillende rollen in de film te benoemen. En ook het gezicht van de Pirates-films, Johnny Depp, is geen zekerheid.

“We zijn nog niet helemaal zeker wat Johnny’s rol zal worden”, klonk het bij producent Jerry Bruckheimer (die ook achter de vierde Bad Boys-film zit!) tijdens een interview met entertainmentwebsite Collider. “We zullen zien.”

Bruckheimer wil Johnny Depp er graag bij, al maakte Disney in 2018 al duidelijk dat de studio daar anders over denkt. Na de vijfde Pirates of the Caribbean-film was de acteur namelijk het onderwerp van verschillende controverses en schandalen.

Of Johnny Depp voor de zesde keer in de huid (en de hoed) van de excentrieke kapitein Jack Sparrow kruipt, valt dus nog af te wachten.

Meer
Lees meer...