Waarom #JusticeForJohnnyDepp trending is

#JusticeForJohnnyDepp is op dit moment trending op Twitter. En da’s niet zomaar. Fans van de acteurs vragen gerechtigheid voor Johnny. Hij werd namelijk enkele jaren geleden door het slijk gehaald nadat zijn ex Amber Heard hem van mishandeling beschuldigde. Maar nieuwe info toont een heel ander verhaal.

Hoewel de relatie tussen Johnny Depp en Amber Heard er ondertussen al meer dan 4 jaar op zit, zijn de geruchten over de reden van hun scheiding nog niet van de baan. Zo lekte er nu een geluidsfragment uit waarin duidelijk wordt dat niet Johnny Depp, maar wel Amber Heard de gewelddadige was in de relatie.

Johnny Depp Amber Heard
Hahn Lionel / Abacapress

Johnny Depp en Amber Heard

Johnny Depp en Amber Heard hebben er een turbulente relatie opzitten. Ze leerden elkaar kennen op de set van de film The Rum Diary in 2011. Al snel sprong de vonk over en werden de toen 48-jarige acteur en de 25-jarige actrice een koppel. Maar dat leeftijdsverschil kon hen niet deren. In februari 2015 stapten Johnny en Amber in het huwelijksbootje, maar iets meer dan een jaar later, in mei 2016, was het Hollywood-sprookje al voorbij.

De relatie tussen Johnny Depp en Amber Heard eindigde op een wel heel valse noot. De twee gooiden namelijk beschuldigingen over elkaar in het rond. En die beschuldigingen waren niet van de minste.

Heard vs. Depp

Het was Amber Heard die als eerste naar buiten kwam met beschuldigingen aan het adres van Johnny Depp. De acteur zou haar namelijk verbaal en fysiek mishandeld hebben tijdens hun relatie, vooral wanneer hij onder invloed was van alcohol en drugs. Heard vroeg een straatverbod en dat kreeg ze ook.

Johnny Depp ontkende steeds dat hij Amber Heard mishandeld zou hebben en volgens zijn advocaten was de actrice enkel uit op zijn geld. Daarop deelde Amber Heard foto’s van haar verwondingen en leek het dus duidelijk te zijn dat zij de waarheid sprak. Uiteindelijk kwamen de twee tot een overeenkomst en betaalde Depp een bedrag van 7 miljoen dollar (6,33 miljoen euro) aan Heard. Zij doneerde het volledige bedrag aan het goede doel.

Depp vs. Heard

Maar in 2019 kwam de zaak weer bovendrijven, nadat Amber Heard een artikel neerpende voor The Washington Post. In dat artikel schreef ze over huiselijk geweld en seksueel misbruik. Ze noemde daarbij geen namen, maar volgens Depp en z’n advocaten ging het tussen de lijnen door duidelijk over hem. In dat artikel beweerde Amber Heard dat ze minder jobaanbiedingen kreeg doordat ze openlijk sprak over huiselijk geweld.

Toen was de maat voor Johnny Depp vol en klaagde hij Amber Heard aan voor maar liefst 50 miljoen dollar (45,2 miljoen euro). Enerzijds voor laster in het artikel, maar ook door het eerste proces. Zo speelde hij zijn rol als Jack Sparrow in de Pirates of the Caribbean-reeks kwijt door de aantijgingen van Amber Heard, een rol die hij doodgraag speelde. Maar anderzijds klaagde hij Amber Heard ook aan voor huiselijk geweld dóór haar. Heard bleef al die tijd volhouden dat zij mishandeld werd door Depp en niet andersom. Het proces van deze zaak gaat deze zomer van start.

Nieuwe audio

Omdat de advocaten al volop bezig zijn met het verzamelen van bewijsmateriaal, is daar nu al iets van gelekt. En dat brengt Amber Heard in een lastig parket. Het gaat om een audiofragment dat Amber Heard zelf maakte tijdens een sessie bij de relatietherapeut. In die sessie wordt het al snel persoonlijk. Zo geeft Heard toe dat ze Depp kleineerde en dat ze hem zelfs enkele rake slagen verkocht, al wil ze die niet zo noemen. “Sorry dat ik je niet, uh, uh, in het gezicht sloeg met een degelijke mep. Maar ik raakte je, ik sloeg je niet. Babe, je werd niet geslagen.”

Verder komt ook ter sprake hoe Amber potten en pannen naar Johnny gooide. “Ik ben niet degene die potten en allerlei f*cking andere dingen naar mij gooit”. Hierdoor wordt dus duidelijk dat niet Amber, maar wel Johnny het slachtoffer was van huiselijk geweld. Dit is nog maar één van de tientallen geluidsfragmenten die de advocaten van Johnny Depp verzamelden. Dus waarschijnlijk zal er nog meer bewijs tegen Amber Heard komen.

#JusticeForJohnnyDepp

Fans van de acteur springen daarom in de bres voor Johnny Depp. Met de hashtag #JusticeForJohnnyDepp vragen ze gerechtigheid voor de acteur. Want niet alleen raakte hij z’n grootste rol kwijt, hij werd ook steeds gezien als een gewelddadige man, als iemand die zijn eigen vrouw slaat. Terwijl het achter gesloten deuren dus eigenlijk precies andersom was. En het dus Johnny was die geslagen, gekleineerd en mishandeld werd in zijn eigen huis.

Naast het slaan, dat Amber Heard bekende in het geluidsfragment, halen fans nu ook andere verhalen opnieuw naar boven. Zo heeft Depp in het verleden gezegd dat Amber Heard een stukje van z’n vinger had afgesneden. Zij hield altijd vol dat hij dat zelf gedaan had, maar door de recente onthullingen zou Depp hierover dus ook gelijk kunnen hebben.

De onthullingen over Amber Heard en Johnny Depp trekken ook het debat opnieuw open rond huiselijk geweld tegen mannen. Dat is iets dat vaak over het hoofd wordt gezien, of door slachtoffers verzwegen wordt omdat er een taboe rond heerst. Weinig mannen durven met hun verhaal over huiselijk geweld naar buiten komen, omdat het gezien wordt als gênant of beschamend. Ook al gebeurt het veel meer dan je zou denken.

Meer
Lees meer...