“Amber Heard heeft geleden onder fysiek en psychisch misbruik door Johnny Depp”, beweren haar advocaten

“Amber Heard heeft geleden onder fysiek en psychisch misbruik door Johnny Depp”, beweren haar advocaten

“Amber is een slachtoffer. Amber is een heldin.” Dat beweren de advocaten van Johnny Depps soon to be ex-wife Amber Heard in een verklaring. Volgens hen heeft de Amerikaanse actrice tijdens het huwelijk met de Pirates of the Caribbean-acteur “geleden onder fysiek en psychisch misbruik door Depp”. Vorige week kreeg hij al een omgangsverbod opgelegd, nadat Heard met een foto van zichzelf met een blauw oog naar de rechter was gestapt en Depp daarvan als dader aanwees. 

Vorige week raakte bekend dat de Amerikaanse actrice Amber Heard een aanvraag had ingediend bij de rechter in Los Angeles om te scheiden van Johnny Depp. Eerst was de reden niet geweten, maar een paar dagen later maakte Heard bekend dat Depp haar in het weekend voor de aanvraag, op 21 mei, zou hebben aangevallen in hun appartement. Met een foto van zichzelf met een blauw oog was ze naar de rechter gestapt en vroeg ze om een omgangsverbod, want de Pirates of the Caribbean-acteur zou haar meerdere malen hebben geslagen tijdens hun huwelijk. Dat omgangsverbod kreeg ze.

Nu komen haar advocaten Samantha F. Spector en Joseph P. Koenig naar buiten met een verklaring waarin ze beweren dat Heard al jarenlang door Depp mishandeld werd. Het huwelijk heeft in totaal zo’n 15 maanden geduurd, maar de twee leerden elkaar kennen in 2011. Waarom ze dan niet eerder naar de politie is gestapt? Volgens de advocaten wilde de Amerikaanse actrice de carrière van Depp en haar eigen privacy beschermen.

“Huiselijk geweld”

“Amber heeft jarenlang geleden onder fysiek en psychisch misbruik door Johnny”, zeggen de advocaten in de verklaring volgens de Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed. “In gevallen van huiselijk geweld is het niet ongewoon dat de dader het slachtoffer als de slechterik aanduidt. In werkelijkheid heeft Amber zich niet anders gedragen dan andere slachtoffers van huiselijk geweld, die vooral denken aan de schade die ze de dader mogelijk aandoen in plaats van aan het misbruik waar ze zelf onder lijden.”

“Vanaf het begin is het de wens van Amber geweest om deze kwestie zo discreet mogelijk af te handelen. Helaas is het team van Johnny meteen naar de pers gestapt om Amber zwart te maken. Amber is een slachtoffer van huiselijk geweld. Geen enkele van haar daden is door geld gemotiveerd. Ze is een dappere en financieel onafhankelijke vrouw. Amber is een slachtoffer. Amber is een heldin.”

“Complete bullsh*t”

Bronnen kort bij de Amerikaanse acteur Depp claimden vorige week nog volgens entertainmentwebsite TMZ dat het verhaal van Heard “complete bullsh*t is. “Het is zelfs een belediging ten opzichte van echte slachtoffers van huiselijk geweld”, klonk het. Hierover gaan we meer horen.

Gesponsorde artikelen