Film met Johnny Depp maand voor release geschrapt te midden van geruchten over bedenkelijk gedrag van de acteur

De carrière van Johnny Depp (55) bevindt zich momenteel in een heftige storm, niet zijn eerste. Amper één maand voor de bioscooprelease is de film ‘City Of Lies’ van de speelschema’s van de bioscopen gehaald en een nieuwe releasedatum is niet bekend gemaakt. Een officiële reden is nog niet bekend gemaakt, maar er wordt vermoed dat het met het slechte imago van Depp te maken heeft.

Een artikel in The Hollywood Reporter suggereert dat de reden voor het schrappen van de film van de kalender de reeks geruchten en schandalen is waar Johnny Depp zich nu midden in bevindt. Dat zou de publiciteitscampagne voor de film danig bemoeilijken.

Naast de geruchten over de fysieke en mentale mishandeling van zijn ex Amber Heard, de twee zijn gescheiden sinds 2016, is er ook de recente klacht die het gevolg is van zijn gedrag vorige maand op de set van City Of Lies. Hij zou een lid van de crew, Gregg Brooks, enkele keren in de ribben hebben gestompt tijdens een ruzie. Als locatiescout moest Gregg Brooks de acteur tot de orde roepen omdat hij te lang deed over het filmen van een bepaalde scène op een bepaalde plek. Brooks deed zijn werk, de reactie van Depp was buitensporig.

De locatiescout werd naar eigen zeggen drie dagen na het incident ontslagen op de set omdat hij niet wou afzien van zijn recht om Johnny Depp aan te klagen. De regisseur van de film, Brad Furman, nuanceert de feiten en zegt dat Depp “normaal gezien” de crew steeds goed behandelt.

In City Of Lies speelt Depp een NYPD-rechercheur die onderzoek doet naar de dood van Notorious B.I.G. en Tupac Shakur, rappers die in respectievelijk 1997 en 1996 werden doodgeschoten. Of de film bij ons nog ooit in de zalen terecht zal komen, is momenteel koffiedik kijken.

Fantastic Beasts en Pirates gaan (waarschijnlijk) wel door

Ondertussen voert Warner Bros. wel nog volop promotie voor Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald, waarin Johnny Depp het titelpersonage speelt. Het was wel opvallend dat Depp op Comic-Con San Diego ook het Q&A-panel skipte en pas op het podium verscheen na dat panel om als zijn personage Grindelwald een speech te komen afsteken. Dat zou een mooie tactische strategie geweest kunnen zijn om Depp lastige vragen te besparen.

Disney zou volgens een hardnekkig gerucht ook aan de ontwikkeling van de zesde Pirates Of The Caribbean-film begonnen zijn, mét Johnny Depp. Producent Jerry Bruckheimer stelde vorig jaar nog dat een Pirates-film zonder Depp ondenkbaar zou zijn. Als we daarbij de recente commotie rond Guadians Of The Galaxy-regisseur James Gunn rekenen, die ontslagen werd om tweets van jaren geleden – en nu heel wat bijval krijgt van zijn collega’s, tussen haakjes – lijkt het wel alsof Disney met twee maten en gewichten werkt.

Getty Images
Meer
Lees meer...