‘Deadpool 2′ stond volledig op YouTube en ’t duurde 11 dagen voor Disney dat besefte

“Als we dan toch in quarantaine zitten, moeten we ’t leven zo makkelijk mogelijk maken”, moet YouTube-gebruiker Faze Miniman gedacht hebben. Hij lekte de volledige versie van Deadpool 2 op het kanaal, zodat iedereen die gratis zou kunnen bekijken. En het kostte Fox (dat ondertussen onderdeel is van Disney) maar liefst elf dagen om dat te beseffen. Auwtch.

Ondertussen zit bijna de hele wereld in quarantaine door het nieuwe coronavirus Covid-19. En voor de oplettende Deadpool-fans onder ons, is dat eenzame leventje net iets makkelijker geweest. De tweede film over de antiheld Deadpool was namelijk gratis en voor niets te bekijken op YouTube.

Elf dagen lang

Gebruiker Faze Miniman was erin geslaagd de hele film op YouTube te delen zonder daarvoor afgestraft te worden. Of toch elf dagen lang, want zo veel tijd had Fox (dat ondertussen een deel van Disney is) nodig om te beseffen dat de content gratis te zien was.

YouTube staat er nochtans om bekend om heel snel in te grijpen wanneer iemand iets post dat auteursrechtelijk beschermd is. Het is dan ook opvallend dat Deadpool 2 zo lang beschikbaar geweest is zonder consequenties.

De film is wel nog steeds betalend op YouTube te zien. Ook via Google Play is Deadpool 2 beschikbaar.

Perfecte combinatie

In dagen en weken van quarantaine is Deadpool misschien wel de perfecte afleiding. De films zijn de perfecte combinatie van actie, komedie en romantiek en zijn zo perfect om even aan de (sl)echte wereld te ontsnappen.

Deadpool 3

Ryan Reynolds kondigde eind vorig jaar al aan dat er een derde film in de Deadpool-reeks zat aan te komen. Dat kwam als een verrassing, want eerder was dat helemaal niet zeker doordat Disney Fox overnam. Wanneer de film effectief in de bioscoop te zien is, is nog niet bekend.

Door het coronavirus is het bovendien te verwachten dat de productie van de film uitgesteld wordt. Da’s ook al het geval bij Fantastic Beasts 3 en Mission: Impossible 7. Daarnaast is ook de release van heel wat films uitgesteld, om zo grote groepen mensen in en rond de cinema te voorkomen.

Meer
Lees meer...