‘Fantastic Beasts 3’ stelt opnames uit door coronavirus

Het nieuwe coronavirus Covid-19 heeft een impact op bijna alle aspecten van het leven. Het is dan ook geen verrassing dat de filmindustrie ook niet gespaard blijft. Verschillende releases werden uitgesteld, en ook de productie van talloze films en series werd uitgesteld. En da’s ook bij de opnames van Fantastic Beasts 3 het geval.

De opnames van de derde Fantastic Beasts-film zouden normaal deze week van start gaan. Maar ook op die industrie heeft het nieuwe coronavirus Covid-19 z’n stempel gedrukt. Warner Bros. liet namelijk weten dat de productie van de film uitgesteld wordt.

Release?

Wanneer de opnames voor Fantastic Beasts 3 dan wel van start zullen gaan, en of het uitstel van die opnames een invloed heeft op de releasedatum van de prent, is voorlopig niet bekend.

Schrijfster J.K. Rowling liet al in 2018 weten dat ze druk in de weer was met het script van de derde film in de Harry Potter-prequel-reeks. De productie en release van de prent zijn ook al verschillende keren uitgesteld.

Trilogie?

Da’s niet zo’n grote verrassing. Want de tweede film in de reeks, Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, is niet zo goed ontvangen geweest als het eerste deel van de reeks.

Het uitstel is met andere woorden zó dramatisch niet, want het geeft de makers van de derde Fantastic Beasts nog wat meer tijd om alles perfect voor te bereiden.

Da’s goed nieuws, want Warner Bros. heeft vijf films in de reeks gepland. Maar die zou wel eens een trilogie kunnen blijven als de derde Fantastic Beasts maar even matig onthaald wordt als de tweede.

Niet de eerste

Fantastic Beasts is niet de eerste film die hinder ondervindt door het nieuwe coronavirus. De releases van onder andere No Time To Die en Mulan werden ook al uitgesteld. De productie van bijvoorbeeld The Batman en Mission: Impossible 7 loopt ook heel wat vertraging op.

Meer
Lees meer...