J.K. Rowling breidt ‘Harry Potter’-universum uit met vier nieuwe e-boeken

Het Harry Potter-universum zal uitgebreid worden met vier nieuwe boeken. Het gaat om korte verhalen die enkel digitaal uitgebracht worden. Elk boek zal in het thema zijn van één welbepaald vak aan Hogwarts. De eerste twee boeken komen uit op 27 juni.

Goed en slecht nieuws, Potterheads, want J.K. Rowling geeft ons binnenkort weer gloednieuw Harry Potter-materiaal, maar het gaat dus niet om vervolgen op de zevendelige boekenreeks. Rowling zal echter het universum van Harry Potter verder gaan uitbreiden met vier korte e-books die in het thema zullen zijn van de vakken die aan Hogwarts worden gegeven.

De magie die aan het hart ligt van de Harry Potter-verhalen

De boeken zullen ons “opnieuw terug in de tijd nemen om te leren over de traditionele folklore en magie die het hart vormen van de Harry Potter-verhalen”, zo schrijft uitgeverij Pottermore op haar website.

De boeken zijn geïnspireerd op de Harry Potter: A History of Magic-tentoonstelling en het bijhorende boek.

Het gaat dus om korte e-books die “een kans geven om de kleurrijke personages en de merkwaardige incidenten van de echte geschiedenis van magie in een meer compacte vorm te absorberen, perfect voor de trein of eender welk ander muggle-transport je ook verkiest”.

Harry Potter: A Journey Through …

De eerste twee boeken die zullen uitkomen, zijn getiteld Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts en Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology. Die zullen verkrijgbaar zijn vanaf 27 juni. De andere twee, Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy en Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures “volgen kort daarna”.

Wie wil kan de boeken al pre-orderen, al zijn ze voorlopig wel enkel in het Engels, Frans, Italiaans en Duits te verkrijgen.

Meer
Lees meer...