De releasedatum ‘Fantastic Beasts 3’ is eindelijk vastgelegd

’t Is zover: vijf maanden na de release van ‘Fantastic Beasts: the Crimes of Grindelwald’, komt Warner Bros met een releasedatum voor ‘Fantastic Beasts 3’. Zoals verwacht komt die een jaar later dan verhoopt in de cinemazalen, pas in 2021 komen we meer te weten over Dumbledore, Grindelwald en co. 

Het is nog lang wachten op Fantastic Beasts 3: dat weten we nu zeker. Warner Bros heeft de releasedatum voor de derde film in de Fantastic Beasts-franchise namelijk gepind op 12 november 2021, dat is drie jaar na de release van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

Drie jaar wachten

De vorige twee films werden gereleased met twee jaar tussen. De spreiding tussen Fantastic Beasts 2 en Fantastic Beasts 3 is dan ook op zijn minst opmerkelijk te noemen. Er circuleerden al eerder geruchten over het uitstel, en ook Warner Bros gaf al aan dat twee jaar voor de derde film niet haalbaar was. Maar nu is het dus officieel: de Potterheads moeten drie jaar op hun honger zitten.

Naar oorzaken moeten we niet al te ver zoeken: de chef van Warner Bros had al eerder het probleem met Rowlings schrijfwerk aangekaart. Hoewel de reviews van Fantastic Beasts 3 niet barslecht waren, zijn er toch flink wat zaken waar fans aanstoot aan namen. Dan gaat het vooral over continuïteitsfouten (zoals prof. McGonnagall die opduikt op een moment dat dat volgens Rowlings eigen tijdlijn onmogelijk is) en een te sterk aangedikte verhaallijn.

Fantastic Beasts 3

Rowling koos ervoor om in Fantastic Beasts 2 een heel aantal nieuwe verhaalelementen te introduceren, waaronder ééntje die ook de Harry Potter-boeken een flukse schop tegen de rug geeft. Dat zorgde ook meteen voor een verhaallijn die te moeilijk om volgen was en iets te weinig toevoegde aan wat Fantastic Beasts 1 wel een prima film maakte. Extra schrijftijd moet ervoor zorgen dat de derde film gestroomlijnder wordt.

Dat de geruchten rond Johnny Depp en diens ex-vrouw Amber Heard een invloed zouden gehad hebben, lijkt weinig waarschijnlijk. J.K. Rowling liet namelijk al weten dat de beschuldigingen over mishandeling aan Depps adres haar vertrouwen in de acteur niet beschadigd hebben.

Meer
Lees meer...