Disney stelt filmreleases uit, ook ‘Fast & Furious 9’ schuift bijna een jaar op

De Nationale Veiligheidsraad was duidelijk: alle recreatieve evenementen worden verboden. België is niet het enige land waarin vergaande maar noodzakelijke maatregelen genomen werden en dus blijven doorheen heel Europa heel wat bioscopen, evenementenhallen en meer gesloten. Meteen wordt er ook gemorreld aan de filmkalender.

De Europese release van de horrorprent A Quiet Place II die volgende week in de zalen had moeten komen wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Dat heeft regisseur John Krasinski laten weten via zijn Instagram.

Ook Disney heeft al een aantal van zijn films uitgesteld. Mulan kwam er eind maart aan, maar wordt nu opgeschoven naar een datum later in 2020. The New Mutants had bij ons een geplande release op 1 april na eerder al een paar keer uitgesteld te zijn geweest en wordt nu opnieuw uitgesteld. En – voorlopig – tot slot krijgt ook het horrormysterie Antlers dat bij ons gepland stond voor 15 april nog een nieuwe, later te bepalen, releasedatum opgekleefd. Disney zegt in een statement dat ze sterk geloven in de cinema-ervaring en dus later meer info zullen geven over nieuwe releasedata.

Verder heeft Universal Studios ook beslist om hun kaskraker in spe Fast & Furious 9 bijna een volledig jaar uit te stellen. Het was Vin Diesel die het nieuws bekend maakte, met gelijkaardige argumenten als die van John Krasinski: het was een moeilijke beslissing en we weten dat jullie hiernaar uitkijken, maar we kunnen niet anders. De film zal nu pas vanaf april 2021 in de zalen te zien zijn.

Iets zegt ons dat dit niet het laatste filmnieuws zal zijn dat we u de volgende dagen en weken zullen kunnen brengen, maar ook in televisieland is de impact van corona te voelen. Grote series als The Morning Show en Riverdale hebben hun productie stilgelegd.

Meer
Lees meer...