Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan nieuwe Batgirl-film maken

Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah heeft opnieuw een groot project beet. Met Bad Boys for Life had het duo vorig jaar een wereldwijde hit te pakken, waardoor ze nu gestrikt werden door DC. Daar zullen ze de nieuwe Batgirl-film maken.

Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn de wereld aan het veroveren. Na Bad Boys for Life hebben ze nu een opnieuw een groot filmproject beet in de Verenigde Staten. Het duo zal namelijk de regie voor de film rond Batgirl voor z’n rekening nemen.

Batgirl

Aangezien het project nog maar net z’n regisseurs gekozen heeft, is er over de film nog niet veel geweten. Wel weten we dat het zal focussen op Batgirl aka Barbra Gordon. Zij is de dochter van politiecommissaris James Gordon in Gotham City.

Batgirl verscheen voor het eerst in de strips in 1961, toen ging het nog om Betty Kane, het nichtje van Batwoman Katy Kane. Later verscheen Batgirl ook in de televisieserie Batman. In 1997 dook het personage ook op in de film Batman & Robin. Toen was het Alicia Silverstone die in de huid van de vrouwelijke superheld kroop.

Marvel en DC

Met het nieuwe project rond Batgirl drukken Adil El Arbi en Bilall Fallah nu ook hun stempel op het DC universum. Eerder werkten ze namelijk al samen met Marvel aan de nieuwe reeks Ms. Marvel, die later dit jaar zal verschijnen op Disney+.

Naast de Belgische regisseur zijn er nog enkele namen bekend. Zo zal Christina Hodson (Birds of Prey, The Flash) het script voor haar rekening nemen. Kristin Burr (Cruella) is aangesteld als producer. Burr licht al een tipje van de sluier op over de nieuwe adaptatie. “Met Batgirl hopen we het publiek mee te nemen op een leuke rit en willen we hen een andere kant van Gotham laten zien. Het script van Christina is geweldig. Adil en Bilall hebben een enthousiaste en vrolijke energie, die enorm aanstekelijk is. Daardoor zijn ze de perfecte filmmakers voor dit Batproject. Ikzelf vind het geweldig om deel uit te maken van het DC universum.”

Meer
Lees meer...