‘Bad Boys for Life’ wereldwijd tweede aan box office in 2020, na Chinese film ‘The Eight Hundred’

Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben hun entree in Hollywood niet gemist. Bad Boys for Life, het debuut van het Belgische regisseursduo in de Verenigde Staten, behaalde vorig jaar wereldwijd het tweede beste resultaat aan de box office. Enkele de Chinese oorlogsfilm The Eight Hundred deed beter.

We vertellen niets nieuws als we zeggen dat 2020 geen filmjaar als een ander was. In 2019 zorgde vooral Disney nog voor een gigantisch lucratief jaar voor cinema’s met als uitschieter Avengers: Endgame en zijn box office van 2,8 miljard dollar (2,3 miljard euro). Afgelopen jaar zorgde de coronacrisis en de bijhorende sluiten van cinemazalen voor heel wat lagere bedragen.

Bad Boys for Life

De beste Hollywood-film van 2020 in Bad Boys for Life. Dit internationale debuut van Adil El Arbi en Bilall Fallah bracht wereldwijd 427 miljoen dollar (347 miljoen euro) in het laatje. Ook in België is de film trouwens de box office-topper van 2020 met 5,09 miljoen dollar (4,15 miljoen euro).

Heel onlogisch is dat ook niet, want Bad Boys for Life kwam uit aan het begin van het jaar, nog net voor de coronacrisis internationaal losbarstte. Daardoor kon de film nog rekenen op volle zalen. Toch blijft het een goede prestatie voor Adil El Arbi en Bilall Fallah. Zij hielden er onder andere een contract bij Marvel aan over voor de reeks Ms. Marvel. Ook de opvolger Bad Boys for Life 4 is in de maak, al is het nog niet duidelijk wie hiervoor de regie in handen zal krijgen.

China

Wereldwijd moet Bad Boys for Life het wel afleggen tegen de Chinese oorlogsfilm The Eight Hundred. Deze film, die op Rotten Tomatoes trouwens een respectabele 86 procent krijgt, kwam in China eind augustus uit. Toen was het coronavirus daar al zo goed als volledig onder controle en waren cinema’s opnieuw open. De box office van 461 miljoen dollar (376 miljoen euro) werd dan ook bijna volledig in zijn thuisland behaald. Wie geïnteresseerd is, kan The Eight Hundred trouwens volledig bekijken op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=RkpZHLtpu1Y

Op plaats drie vinden we met My People, My Homeland nog een Chinese film. In 2019 stond de eerste Chinese film in de lijst maar op een twaalfde plaats.

Top tien

De vierde plaats is voor Tenet van Christopher Nolan. Op plaats vijf staat het Japanse fenomeen Demon Slayer the Movie: Mugen Train. Deze anime slaagde er na negentien jaar in om in Japan de klassieker Spirited Away voorbij te steken als meest lucratieve film in het land ooit.

  1. The Eight Hundred
  2. Bad Boys for Life
  3. My People, My Homeland
  4. Tenet
  5. Demon Slayer the Movie: Mugen Train
  6. Sonic the Hedgehog
  7. Dolittle
  8. Legend of Deification
  9. Birds of Prey
  10. The Sacrifice
Meer
Lees meer...