Left Right
scrollTop top

‘Sonic The Hedgehog’ is een groot succes: film breekt records in eerste weekend


Sonic groot succes videogames
© Isopix

Na veel kritiek en een uitgestelde release is Sonic The Hedgehog een groot succes in de Amerikaanse bioscopen. Tijdens het eerste weekend bracht de film al een slordige 53 miljoen euro op. Daarmee breekt Sonic het record binnen de videogame adaptaties. Bij ons is de film vanaf 19 februari in de zalen te zien.

Na een aantal mislukte verfilmingen van videogames en een klein succes van Detective Pickachu lijkt Sonic The Hedgehog nu al de meest succesvolle. De verfilming van het Segakarakter bracht volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline tijdens zijn eerste weekend al meer dan 53 miljoen euro op. Die opbrengst zou vandaag zelfs al naar 65 miljoen euro stijgen.

From zero to hero

Een jaar geleden zag het er niet zo rooskleurig uit voor de film. Bij de lancering van de eerste trailer kwamen er namelijk veel negatieve reacties. Het publiek stelde zich vragen bij de manier waarop de productie CGI had gebruikt. Sonic leek volgens hen niet op die uit de videospelletjes.

Die reacties heeft de productie doorgenomen, en heeft toen besloten alles over een andere boeg te gooien. Even later tweette regisseur Jeff Fowler dat de release twee maanden later zou plaatsvinden, zodat ze tijd hadden om hun special effects te optimaliseren. Die extra productietijd heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Slimme marketing

De film was dus voor z’n release al geen onbesproken blad. De CGI- kwestie gecombineerd met een slimme marketing maakt dat de film nu een groot succes is. Naast een peperdure tv-spot tijdens de Amerikaanse Super Bowl zette Paramount Pictures vooral in op online marketing.

Zo deden ze verschillende influencer screenings, wordt de originele soundtrack van de film Speed Me Up gebruikt bij een virale Tik Tok Challenge en heeft de productie ook een unieke Snapchat-filter gecreëerd. Die speciale filter met AR-lens maakte het mogelijk om te zien hoe de slechterik uit de film Sonic achtervolgde langs verschillende grote monumenten, zoals de Eifeltoren in Parijs, de Brandenburger Tor in Berlijn en de Tower Bridge in Londen.

Sonic The Hedgehog is vanaf woensdag 19 februari in de Belgische zalen te zien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…