Left Right
scrollTop top

Live-action ‘Sonic’-film krijgt redesign, omdat fans hem zo lelijk vonden in de trailer


Live-action ‘Sonic’-film krijgt redesign, omdat fans hem zo lelijk vonden in de trailer

Sonic krijgt een live-action film en daar is lang niet iedereen mee gediend. Het design van ons favoriet, blauw gamefiguurtje in de trailer kreeg een massa kritiek van fans en dat is de producers van de film niet ontgaan. Regisseur Jeff Fowler heeft bevestigd dat Sonic een nieuw design krijgt voor deze live-action film.

Sonic krijgt een eigen langspeelfilm. Dat weten we al sinds eind 2018. Fans waren aanvankelijk laaiend enthousiast, maar de vreugde was van korte duur. In de eerste beelden van de live-action film werd het blauwe stekelvarken voorgesteld met kleinere ogen dan normaal en rode Nike-schoenen. Ook waren zijn witte handschoenen waren geworden van zijn vacht.

Sommigen spraken van “een nachtmerrie”, anderen van “een 1 april-grap”. Ook de recente trailer, waarin acteur Jim Carrey duidelijk de draak stak met het hele concept, was geen goede reclame voor de film.

Redesign

Gelukkig voor de diehards heeft de filmstudio Paramount geluisterd: Sonic, die we in de trailer en in de eerste beelden te zien kregen, krijgt een redesign. Wellicht vreesden ze dat de film, die Sonic the Hedgehog zal heten, een financiële flop zal worden.

Het nieuws over het redesign werd door Sonic the Hedgehog-regisseur Jeff Fowler bekend gemaakt via Twitter. Wat hij precies aan het karakter zal veranderen, is voorlopig onduidelijk. Wellicht zal het uiterlijk van de nieuwe live-action Sonic dichter aanleunen bij Sonic die we kennen van de klassieke games uit de jaren 90. Heel wat fans duimen zonder twijfel voor grote groene ogen, grote oren en korte beentjes.

Alle hens aan dek

Het is begrijpelijk dat de producers voor een redesign gekozen hebben, maar toch gebeurt het uiterst weinig dat een CGI-personage zo laat in een productieproces van een film nog radicaal veranderd wordt. De producers zullen Sonic voor de hele film een nieuw uiterlijk moeten geven. De releasedatum van Sonic the Hedgehog staat gepland in november 2019.

Ze hebben dus nog zo’n halfjaar de tijd om die berg werk op te knappen. Dit nieuws over het redesign impliceert ook dat Paramount voorlopig moet stoppen met de film te promoten, omdat ze Sonic in zijn huidige vorm niet kunnen tonen. Paramount zal dus op zoek moeten gaan naar andere middelen en marketingstrategieën om Sonic the Hedgehog te promoten.

Hier zijn alvast enkele suggesties van fans om Sonic meer sexappeal te geven:

Dit zijn de 10 beste games van 2018.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…