Opnames gestart van ‘Grond’, nieuwe VIER-reeks van Adil El Arbi en Bilall Fallah

De opnames voor de nieuwe Vlaamse fictiereeks Grond zijn eindelijk begonnen. Met de nodige veiligheidsmaatregelen gingen regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah, Mathieu Mortelmans en de rest van de crew van start. Grond zal in 2021 te zien zijn op de zender VIER, die nu al enkele beelden deelde.

Grond gaat over het probleem waarmee veel moslims in België kampen als iemand uit hun familie sterft, want waar moet je die overledene begraven? Hier of in het land van herkomst? In de reeks zien we hoe Ishmael, Smile voor de vrienden, dat probeert op de lossen als hij het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt. Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om begraven te worden in de heilige grond in Marokko haalt hij die grond gewoon naar hier, maar daarmee begint nog maar de miserie.

Grond vertelt een actueel verhaal dat heel herkenbaar is voor ons aangezien we moslims en Marokkanen zijn. Het heeft tegelijkertijd ook een universeel karakter omwille van de thematiek van familie en verlies”, leggen Adil El Arbi en Bilall Fallah uit.

Terug van Hollywood

Het is het eerste project terug in België voor Adil en Bilall na een meer dan succesvol avontuur in de Verenigde Staten. Daar regisseerden ze Bad Boys For Life, dat het aan de box office veel beter deed dan verwacht, en onderhandelden ze zelfs met Marvel over een toekomstige samenwerking.

“We zijn blij terug in België te kunnen draaien na ons avontuur in Hollywood. We hebben een topcast, we hebben een supergoed scenario en hebben gewoon echt megaveel goesting om eindelijk met Grond te beginnen. Het jeukt om terug op een set te staan en ons ding te doen in de city where it all started: Brussel.”

Cast

Bron: VIER

Naast een topcrew krijgt Grond ook een indrukwekkende en vooral heel diverse cast. Zo zien we onder andere Yassine Ouaich, Charlotte De Bruyne, Barbara Sarafian, Tom Vermeir, Reinhilde Decleir, Saïd Boumazoughe, Mourade Zeguendi, Ahlaam Teghadouini, Dries Heyneman, Ward Kerremans, Emilie De Roo en Wannes Cappelle.

Bekijk hier de eerste beelden vanop de set van Grond

Meer
Lees meer...