Onder andere Flo Windey, Bockie De Repper en fictiereeks ‘wtFOCK’ bij de eerste winnaars van De Jamies, de eerste Vlaamse online video awards

Het is feest in Oostende dit weekend, want De Ensors – de prijzen voor de beste Vlaamse films en series – staan klaar om met hun winnaars mee naar huis te gaan. Maar er is meer: vrijdagavond werden ook al De Jamies uitgereikt. Tijdens de liveshow in het Kursaal Oostende, die te volgen was via VRT NU en YouTube werden de online videofenomenen voor de eerste keer bekroond. Het betreft een initiatief van het filmfestival van Oostende zelf.

Net als De Ensors zijn De Jamies genoemd naar de legendarische kunstenaar James Ensor. Er werd maar liefst 22.000 keer gestemd. Onder andere YouTube-fenomeen Acid, Slimste Mens-revelatie Bockie De Repper, Flo Windey en de betreurde Kastiop vielen in de prijzen. Ook wtFOCK, Average Rob en Hakim Chatar mogen een award in hun prijzenkast zetten.

Tijdens de show, gepresenteerd door comedienne en actrice Soe Nsuki met sidekick Sander Gillis (MNM), kondigde de organisatie aan dat de Jamie voor ‘Beste Gamestreamer’ vanaf nu de ‘Kastiop Award’ zal heten, als eerbetoon aan de betreurde streamer Kastiop. Vlaams minister van Jeugd & Media Benjamin Dalle trok voor de uitreiking van de award voor ‘Beste content creator van het jaar’ naar de woonplaats van Nathan Vandergunst (beter bekend als ‘Acid’). Het prijzenfeest werd afgesloten met een online feestje met ‘Omdat het kan Soundsystem’ die ook tijdens de show voor muzikale intermezzo’s zorgde.

De winnaars

De volledige show kan je herbekijken via het YouTube-kanaal van De Jamies.

Meer
Lees meer...