‘De Slimste Mens ter Wereld’: eerste drie kandidaten bekendgemaakt

De Slimste Mens ter Wereld komt dit najaar terug voor alweer het negentiende seizoen. In De Cooke & Verhulst Show maakte presentator Erik Van Looy gisteren in primeur de eerste drie deelnemers bekend. Het gaat om musicalacteur Dorian Liveyns (28), zangeres en presentatrice Laura Tesoro (24) en kokkin Sandra Bekkari (47).

Iedere week komt Erik Van Looy langs in De Cooke & Verhulst Show met nieuws over zichzelf. Deze keer kwam hij met groot nieuws over De Slimste Mens ter Wereld. Die quiz keert vanaf 18 oktober namelijk terug op Play4.

In het negentiende seizoen zal er op zoek gegaan worden naar een opvolger of opvolgster van Catherine Van Eylen. Zij versloeg eind vorig jaar – in een volledig vrouwelijke finale – Ella Leyers en Delphine Lecompte en mocht zo haar naam bijschrijven op de prestigieuze erelijst.

Laura Tesoro en Sandra Bekkari

Twee vrouwen die volgend jaar die prestatie zullen proberen evenaren zijn Laura Tesoro, zangeres, presentatrice en sinds kort ook jurylid in The Voice van Vlaanderen, en kokkin Sandra Bekkari.

“Laura is een geweldige zangeres, vrolijk en ontwapenend, die ook nog eens buitengewoon kan presenteren en dansen. Ze weet ook wat het is om met pressure om te gaan dus stress zal geen probleem zijn”, legt Van Looy uit in Het Laatste Nieuws, met een knipoog naar haar lied What’s The Pressure waarmee ze meedeed aan het Eurovisiesongfestival in 2016. “Onze jury heeft alvast beloofd om bij elk goed antwoord hun stoel om te draaien en ik voorspel dat dat bij Laura weleens heel vaak zou kunnen gebeuren.”

“Sandra is dan weer een van de meest succesvolle (kookboeken)auteurs van Vlaanderen. Ik ontdekte dat ze een eigen Sana-methode heeft ontwikkeld. Als ze die toepast in onze quiz, is er geen twijfel meer over ‘mens sana in corpore sano‘.”

Dorian Liveyns

De derde naam die Erik Van Looy bekendmaakte, is bij het grote publiek iets minder bekend. Het gaat om musicalacteur Dorian Liveyns, musicalacteur en tevens de partner van James Cooke. “Dorian is een fantastische musicalacteur die onder andere schitterde in Aladdin en ’40-’45. Het afgelopen jaar zag hij, zoals velen, jammer genoeg veel werk wegvallen. Als hij die tijd heeft gebruikt om te studeren, hebben we te maken met een grote kanshebber, want hij was nu al straf op onze cafétest”, besluit Erik Van looy

Bekijk de onthulling door Erik Van Looy

Meer
Lees meer...