‘De Slimste Mens ter Wereld’: welke vrouw wordt opvolgster van Linda De Win en Annelies Rutten?

De finale van het achttiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld zorgt dit jaar voor een unicum. Voor het eerste ooit maken drie vrouwen onder elkaar uit wie de felbegeerde titel pakt. Ella Leyers, Delphine Lecompte of Catherine Van Eylen wordt daarmee de derde vrouw op de erelijst.

Nooit was De Slimste Mens ter Wereld zo vrouwelijk als dit jaar. Voor het eerst ooit stonden er namelijk evenveel vrouwen als mannen op de oorspronkelijke deelnemerslijst. Omdat het programma later Jan Verheyen en Jeroen Perceval moest vervangen door Tess Uytterhoeven en Bockie De Repper waren er in de praktijk zelfs meer vrouwen die hun kans mochten wagen.

Deze vrouwelijke editie krijgt dus ook een volledig vrouwelijke finale, een unicum in achttien seizoenen. De laatste jaren bereikten er met Danira Boukhriss Terkessidis, Eva De Roo, Olga Leyers, Goedele Wachters, Dalilla Hermans, Julie Colpaert, Michèle Cuvelier en Astrid Stockman al heel wat sterke vrouwen de finaleaflevering. Daarin moesten ze echter telkens nipt de duimen leggen.

Derde vrouw op erelijst

Daardoor staan er nog steeds meer twee vrouwen op de erelijst van De Slimste Mens ter Wereld. De laatste vrouwelijke overwinning is zelfs al tien jaar geleden. Toen versloeg Linda De Win Peter Vandermeersch en Bent Van Looy in de finale. Twee jaar daarvoor was Annelies Rutten de eerste vrouwelijke winnares. Vanavond komen we te weten wie de opvolgster wordt van dat duo, Ella Leyers, Delphine Lecompte of Catherine Van Eylen.

Ella Leyers, Delphine Lecompte en Catherine Van Eylen – Bron: VIER
Meer
Lees meer...