Wie is Tess Uytterhoeven in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

De allerlaatste nieuwe kandidaat in De Slimste Mens ter Wereld dit jaar is Tess Uytterhoeven. Zij ging oorspronkelijk niet meedoen met de quiz maar werd samen met Bockie De Repper opgeroepen om Jan Verheyen en Jeroen Perceval te vervangen.

Tess Uytterhoeven en Bockie De Repper werden last minute opgetrommeld voor De Slimste Mens ter Wereld. Voor Bockie werd dat alvast een groot succes, maar nu is het aan Tess om zich te bewijzen in de quiz. Tess heeft wel het voordeel dat ze al met één aflevering in de finaleweken kan zitten, aangezien die maandag al van start gaan.

Programmamaakster

Je had het misschien al kunnen raden: Tess is inderdaad de dochter van Mark Uytterhoeven. Maar ze verdiende zelf al haar strepen in de televisiewereld. Zo begon ze achter de schermen bij het VRT-programma Man Bijt Hond. Later was ze ook te zien als presentatrice in het VIER-programma Plan B.

Maar de passie van Tess Uytterhoeven is ongetwijfeld het maken van documentaires. Zo werkte ze mee aan Topdokters en is ze de drijvende kracht achter de reeks Ooit vrij over gedetineerden die momenteel te zien is op VIER.

Kan Tess Uytterhoeven De Slimste Mens ter Wereld worden?

Elke deelnemer, dus ook de allerlaatste, van De Slimste Mens ter Wereld krijgt voor zijn of haar deelname de vraag of ze de quiz kunnen winnen. Tess denkt alvast van niet. “Ik denk niet dat ik De Slimste Mens kan worden, omdat ik niet genoeg heb kunnen studeren en omdat ik misschien gewoon niet slim genoeg ben. Er zijn ook heel sterke kandidaten aanwezig”. Maar kleine reminder, Bockie dacht ook dat hij te weinig voorbereiding had.

“Ik weet nog maar een weekje dat ik meedoe en sindsdien heb ik wel wat in de app gespeeld”. Ze schat haar overwinningskansen dus niet al te hoog in, maar dat vindt ze niet erg. “Ik ben hier om mij te amuseren eigenlijk. In de lockdown”. Bekijk hier het volledige interview.

Hier vind je de lijst met alle deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld.

Meer
Lees meer...