Wie is Bockie De Repper in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?

YouTuber Bockie De Repper is de volgende die zijn kans waagt om De Slimste Mens ter Wereld te worden. Hij is razend populair op YouTube, maar nu maakt hij voor de quiz de overstap naar het iets grotere scherm. Dit is waar je Bockie van kan kennen.

De volgende deelnemer in De Slimste Mens ter Wereld is Bockie De Repper. Eigenlijk stond hij niet op de lijst met deelnemers aan het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Maar omdat zowel Jan Verheyen als Jeroen Perceval om persoonlijke redenen moesten afzeggen, werden zij vervangen door Bockie De Repper en Tess Uytterhoeven.

Bockie De Repper

Bockie De Repper heet natuurlijk niet echt zo. Eigenlijk luistert hij naar de naam Jonas Van Boxstael. Maar op YouTube staat hij bekend onder de naam Bockie de Repper. Op zijn kanaal ‘Bockie De Repper’ krijgen we vlogs uit zijn dagelijkse leven te zien, waarbij eten vaak centraal staat.

Op het kanaal ‘Eating Things’ maakt Bockie, samen met deepfake artist Chris Umé en filmmaker Simon Beckers, video’s waarin filmfragmenten bewerkt worden. Het drietal ging zo al viraal met een video waarin Jon Snow (Kit Harington) zich verontschuldigt voor het teleurstellende achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. Op het kanaal verschijnen geregeld video’s waarbij Bockie met behulp van deepfakes opduikt in populaire films en televisiereeksen.

Kan Bockie De Repper De Slimste Mens ter Wereld worden?

Elke deelnemer van De Slimste Mens ter Wereld krijgt voor zijn of haar deelname de vraag of hij of zij zichzelf ziet winnen. Bij Bockie krijgen we een overduidelijk antwoord: “Ik kan 100 procent zeker niet De Slimste Mens worden in het spel.” Maar naast het spel zou hij dat wel kunnen: “Want ik ben vrij gelukkig. Ik ben heel goed in problemen negeren en dat is iets wat ik zelf slim vind”.

Net als elke andere kandidaat krijgt Bockie ook de vraag van wie hij het meeste schrik heeft. “Ik had het meeste schrik van mijn Covid-test eigenlijk”, zo klinkt het. Gelukkig had Bockie een vriendelijke verpleger die hem goed op zijn gemak stelde. “Het enige wat nog mankeerde was dat hij over mijn hoofd wreef terwijl hij de test afnam. Dus hierbij een warme oproep: ‘Ik zou graag zijn gegevens vinden, zodat hij mijn vaste tester kan worden’.”

Van een grondige voorbereiding is bij Bockie maar weinig sprake. En dat is niet zo vreemd. Want hij wist maar vier dagen voor zijn deelname dat hij mee zou doen. “Het is niet dat ik tweede keus was, maar ik was ook niet eerste keus. Ik was iets daartussen.” Zijn voorbereiding verliep dan ook op een eigenzinnige wijze. “Ik heb aan iedereen gevraagd om mij op de meest random momenten te bellen en één vraag te stellen. Daarna moesten ze meteen opnieuw ophangen.

Bekijk het volledige interview hier:

Meer
Lees meer...