Eén stelt vier nieuwe Vlaamse mini-fictiereeksen voor

Eén heeft zojuist beelden gelost van maar liefst vier nieuwe fictiereeksen van eigen bodem. Het gaat om vier mini-fictiereeksen die speciaal gemaakt zijn zodat ze ook met de geldende coronaregels konden opgenomen worden. In het voorjaar zijn Lockdown, LEEF, De Shaq en We moeten eens praten te zien op Eén.

Lockdown

Bron: Eén

Lockdown bestaat uit twaalf aflevering van ongeveer tien minuten die telkens een op zichzelf staand kortverhaal brengen. Elk verhaal speelt zich af in dezelfde setting, namelijk de bezoekersruimte van een gevangenis. Er zijn telkens twee hoofdpersonages die elk aan een kant van het glas zitten.

Het idee voor Lockdown komt van Gilles Coulier (bekend van De Dag en War Of The Worlds en zijn eigen film Cargo) en Maarten Moerkerke (De Bende Van Jan De Lichte en De Luizenmoeder). Productiehuizen Lecter Scripted Media en De Wereldvrede zullen hier hun schouders onder zetten. De initiatiefnemers zullen ieder één van afleveringen regisseren, naast onder andere Michaël Roskam, Kaat Beels, Frederike Migom, Jan Eelen, Dorothée Van Den Berghe en Robin Pront. De topcast bestaat onder meer uit Matthias Schoenaerts, Peter Van den Begin en Veerle Baetens.

De Shaq

De Shaq
Bart Hollanders en Prince K. Appiah – Bron: Eén

De Shaq is een vierdelige comedy- en murder mystery-reeks van de hand van Soe Nsuki, Chingiz Karibekov, Inès Eshun en Anthony Nti. Die laatste twee nemen ook de regie voor hun rekening.

De reeks vertelt het verhaal van personal trainer Shaq (Prince K. Appiah) en zijn boekhouder en zakenpartner Marnix (Bart Hollanders). Marnix vraagt Shaq om te helpen met een “probleempje”, dat een lijk in de tuin blijkt te zijn.

LEEF

Michaël Pas en Joke Emmers – Bron: Eén

Ook de tragikomische reeks LEEF bestaat uit vier afleveringen. De serie draait rond Anja, gespeeld door Joke Emmers. Zij is een vrolijke dertiger die is vastgeroest op haar job, namelijk het opbaren van overledenen in een funerarium. In haar dromen heeft Anja echter een beautysalon, maar door haar uitstelgedrag maakt ze die droom niet waar.

Het scenario van LEEF is van de hand van Leen Vandereyken en Lenny Van Wesemael. Die laatste neemt ook samen met Anthony Schatteman de regie op zich. Naast Joke Emmers is ook Michaël Pas in de reeks te zien.

We moeten eens praten

Rik Verheye en Clara Cleymans – Bron: Eén

De relatiekomedie We moeten eens praten toont het koppel Els (Clara Cleymans) en Alex (Rik Verheye) in volle crisis. Na vier jaar heeft Els iemand anders waardoor ze het gedaan maakt met haar vriend Alex. Daardoor stort zijn wereld in. Maar als hij zijn koffers wil pakken, trekt er ineens een gifwolk over het land en moet iedereen verplicht binnenblijven. tijd genoeg voor Els en Alex om te praten, maar slagen ze erin om elkaar terug te vinden?

Schrijver Joos Vandecasteele schrijf het scenario van We moeten eens praten en de reeks is geregisseerd door Jeroen Dumoulein. De productie is in handen van De Mensen.

Meer
Lees meer...