‘W817’-film ‘8eraf!’ krijgt eerste trailer

Later dit jaar is het eindelijk zover. Dan verschijnt de nieuwe W817-film in de zalen. In die film keert de volledige cast uit de legendarische Ketnetreeks terug. De film heeft nu een eerste trailer gekregen, waarin het al duidelijk wordt dat ze enkele jaartjes ouder zijn, maar niet bepaald wijzer.

We moesten er heel wat geduld voor uitoefenen, maar eindelijk krijgen we een eerste trailer te zien van 8eraf!, de nieuwe film van W817. Daarin komen we meer te weten over de inhoud van de film.

8eraf!

W817 liep van 1999 tot 2003 op Ketnet. In totaal zijn er vijf seizoenen, die samen goed zijn voor 131 afleveringen. Die worden tot op de dag van vandaag nog steeds regelmatig heruitgezonden – op het eerste seizoen na – en zijn nog steeds heel populair.

Fans van de reeks vragen dan ook al lang voor nieuwe seizoenen of een reünie en begin 2020 werden die plannen eindelijk concreet. Toen liet de cast van W817 weten dat er een film met de vaste cast zou komen als 50.000 mensen op voorhand een ticket kochten. Die oproep bleef niet onbeantwoord en één maand later was het al zover: de 50.000 tickets waren verkocht en 8eraf! was geboren. Oorspronkelijk zou de film in het najaar van 2020 in de zalen komen, maar door de uitbraak van het coronavirus moesten de opnames – en dus ook de releasedatum – uitgesteld worden. Maar op vrijdag 26 november verschijnt de langverwachte film eindelijk in de zalen.

Trailer

In de trailer komen we al wat meer te weten over het plot van de film. Zo leren we dat Carlo (Jenne Decleir) zijn oude kotgenoten uitnodigt, omdat hij eindelijk van ’t straat is. En dat moet uiteraard gepast gevierd worden. Carlo is ondertussen de CEO van Borfius International en stinkend rijk, waardoor hij z’n oude vrienden verwelkomt in zijn kasteel.

En hoewel ze nu al enkele grijze haren hebben, zijn ook de andere kotgenoten nog geen spreekwoordelijk haar veranderd. Zo zet Birgit (Kadèr Gürbüz) haar tanden nog steeds graag in een vettige pita, is Zoë (Britt Van Der Borght) nog altijd een feestbeest en kennen Akke (Aron Wade) en Carlo hun oude handshake nog. In de trailer duiken ook al Clara Cleymans en Yemi Oduwale op, die belangrijke rollen spelen in de film. Daarnaast mogen we in de film ook legendarisch Ketnetgezicht Sofie Van Moll verwachten.

Bekijk hier de eerste trailer van 8eraf!:

Bekijk hier ook de officiële filmposter van 8eraf!:

8eraf!
8eraf!
Meer
Lees meer...