Left Right
scrollTop top

‘W817’-film komt er als 50.000 fans op voorhand een ticket kopen


W817 8eraf
© VRT

Er doen nu al een tijdje geruchten de ronde over een film van de populaire tienerreeks W817, en die geruchten worden nu concreet. De cast van W817 was te gast bij MNM en vertelde daar dat de film er zal komen. Maar er is één voorwaarde. En dat is dat 50.000 fans op voorhand een ticket kopen.

W817, W817, er zit een knop op je tv”, je kan het ongetwijfeld nog steeds meezingen en binnenkort kan je dat misschien ook doen voor het grote scherm van een cinemazaal bij jou in de buurt. Want de W817-film lijkt er echt te komen. Al is de cast nog steeds op zoek naar budget, maar ze hebben een goede en vooral haalbare oplossing gevonden.

50.000 fans

Om de film te kunnen maken, rekenen Steve, Tom, Akke, Carlo, Zoë, Birgit en Jasmijn op de hulp van hun trouwe fans. Je kan het project namelijk steunen door nu al een cinematicket te kopen. Het geld van die tickets zal dan gebruikt worden om de film te maken. Alles ligt namelijk klaar: het scenario is af, de cast heeft z’n agenda vrijgemaakt. Maar het budget is er nog niet.

Als 50.000 W817-fans tussen 4 maart en 4 april een ticket kopen voor de film, dan kan de productie daarna van start gaan. Lukt dat, dan zal de film tussen 2 en 11 oktober 2020 te zien zijn in de zalen van Kinepolis. Het wordt een uniek evenement, want enkel de mensen die op voorhand een ticket gekocht hebben, zullen de film ook daadwerkelijk kunnen bekijken.

Hoe koop je een ticket?

Wil je dus zeker zijn dat je de film van W817 kan zien, dan koop je best zo snel mogelijk een ticket via de website van Kinepolis. Daar kan je kiezen op welke dag en in welke zaal je de film wil bekijken. Een ticket kost je 15 euro én de cast zal ook aanwezig zijn in de zalen. Snel zijn is daarbij de boodschap, want er zijn nu al heel wat tickets de deur uit.

Als 49.999 andere fans ook een ticket kopen, dan word je in oktober verwacht in de cinema voor de film. Wordt de kaap van 50.000 tickets uiteindelijk niet gehaald, dan krijg je je geld terug. Er is dus eigenlijk geen risico. Dus waar wacht je nog op?

W817 de film
 8eraf

8eraf

Het idee voor de W817-film ontstond tijdens de nostalgische Sportpladijs-concerten. “In 2017 stonden we met W817 voor enkele uitverkochte Sportpaleizen voor de 20ste verjaardag van Ketnet. Duizenden Ketnetters van toen zongen uit volle borst mee met nummers als Zoë eet pita. De reacties van de fans van het eerste uur waren overweldigend en de vragen naar een reünie bleven komen”, zo kwam de cast vertellen bij MNM. De originele makers werden opnieuw opgetrommeld voor de film. Zo werd het scenario geschreven door Bram Renders en Bart Vaessen, (die samen met Steve De Wilde de originele reeks bedachten) en ook regisseur Pietje Horsten keert terug. Lees hier waarom het eerste seizoen niet meer heruitgezonden wordt.

Voor de titel van de film werd opnieuw gekozen voor een numerieke woordspeling, 8eraf. En zoals de titel al doet uitschijnen, zullen we te zien krijgen hoe het nu, achteraf, nog met de personages gaat. Op de website van Kinepolis staat al een voorsmaakje te lezen van wat we mogen verwachten.

In de film ontdekken we dat de oude vrienden elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op zijn huwelijksfeest. Tijdens  een  zeer  geanimeerd  weekend  ontdekken Steve,  Birgit,  Zoë,  Tom en Jasmijn dat  er  in  al  die  jaren  veel  en  weinig  veranderd  is.  Maar  waar  is  Akke?  En  wat  is  Carlo eigenlijk echt van plan? “

Zien we jullie in oktober dan allemaal in de cinema?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737