Wie is Cesar Casier uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?

De Slimste Mens ter Wereld is terug en in de eerste aflevering nemen meteen drie straffe kandidaten het tegen elkaar op. Radiostem Dorianne Aussems, zanger en acteur Niels Destadsbader en model Cesar Casier bijten daarbij de spits af. Misschien doet de naam Cesar Casier niet meteen een belletje rinkelen, maar de Gentenaar heeft nochtans al heel wat op z’n palmares staan.

Na drie jaar smeekbedes van Erik Van Looy heeft Cesar Casier dan toch toegezegd om deel te nemen aan De Slimste Mens ter Wereld. Het Gentse topmodel mogen we eigenlijk niet meer enkel model noemen, want Cesar Casier is een manusje-van-alles dat al heel wat verwezenlijkt heeft.

Cesar Casier

Cesar Casier startte zijn carrière als model op z’n 17de en woonde van z’n 19de tot z’n 27ste in New York. Daarna keerde hij terug naar zijn thuisland, waar hij zich op andere markten stortte. Zo bracht hij twee kookboeken uit: Model Kitchen en Cesar’s Kitchen, en bracht hij ook een reisgids uit, getiteld Trippin.

Recent bracht hij ook een eigen kledingmerk uit. Onder de naam Cesar Casier Knitwear Collection verkoopt hij allerlei kledingstukken, van truien, tot rokken en mutsen die allemaal – je kan het al raden – gebreid zijn. Daarnaast zijn alle stukken ook volledig genderneutraal. Verder is alles van het merk ook “made in Belgium” en wordt het in een kleine fabriek in Sint-Niklaas geproduceerd. Je kan de collectie vinden in verschillende winkels in Vlaanderen of online op de webshop. Voor elk stuk dat verkocht wordt via de webshop doneert Casier ook 1 euro aan het goede doel.

De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 18 oktober te zien op Play4 en online op GoPlay.be.

Meer
Lees meer...