Wie is Merol in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

Na Klaasje Meijer is het aan de tweede Nederlandse om haar kans te wagen in De Slimste Mens ter Wereld. Net zoals Klaasje is Merol zangeres, maar haar teksten zijn ietwat anders dan die van K3. Dit is waar je Merol van kan kennen.

Intensivist Geert Meyfroidt en kersvers recordhoudster Tine Embrechts krijgen het gezelschap van de Nederlandse zangeres Merol in De Slimste Mens ter Wereld. Zij is bij ons vooral bekend voor haar hit Hou je bek en bef me, maar dat is lang niet het enige dat ze heeft gedaan.

Merol

Merol heet eigenlijk Merel Baldé en werd geboren in het Nederlandse Dordrecht. Ze studeerde toneel en had enkele gastrolletjes in series als Het Klokhuis en Flikken Maastricht. In 2018 startte ze haar muzikale carrière met haar debuut-ep ‘Boter’ onder de naam Merol. De oorsprong achter die naam is dat Merel een armbandje met haar naam wilde maken, maar ze had maar één parel met een ‘e’, daarom gebruikte ze een ‘o’ in de plaats.

De eerste single van Merol was Ik wil een kind van jou uit, gevolgd door de zomerhit Lekker met de meiden uit. Dat laatste nummer vormde haar doorbraak in Nederland. Lekker met de meiden uit drijft de spot met de stereotypen rond jonge vrouwen. Iets wat ook in haar later werk naar voor komt.

Hou je bek en bef me

De grote doorbraak van Merol in ons land kwam een jaar later met de single Hou je bek en bef me. Het nummer verscheen op Valentijnsdag 2019 en zorgde meteen voor controverse. Merol schreef het nummer als een reactie op de vaak expliciete teksten die mannelijke rappers brengen.

Later in 2019 kwam Merol met het nummer Geen reet. Met dat nummer wilde ze een statement rond body positivity brengen door de reacties die ze krijgt op haar lichaam te gebruiken in de tekst. Tijdens de coronapandemie bracht Merol nog toepasselijke nummers uit. Het ging daarbij om Binnendingen, Houseparty, Knaldrang en haar samenwerking met Arjen Lubach Ik **** je op afstand. Lubach zal later dit seizoen te zien zijn in De Slimste Mens ter Wereld.

Op de meest recente Valentijnsdag, 14 februari 2021, bracht Merol het nummer Foefsafari uit en daarna volgden ook Feromonen en Vol.

Follow de SOA

Naast haar muzikale carrière was Merol eerder dit jaar ook te zien in de Nederlandse reeks Follow de SOA. Daarin speelde ze de rol van wiskundeleerkracht mevrouw Veurtsen. Merol was dit jaar ook te zien als gastjurylid in Drag Race Holland, in diezelfde aflevering moesten de deelnemers haar nummer Lekker met de meiden lipsyncen.

Merol heeft ook al deelgenomen aan de Nederlandse versie van De Slimste Mens ter Wereld. Daar kon ze het in 2019 twee afleveringen volhouden. Zal ze het in de Belgische versie beter doen?

Meer
Lees meer...