‘De Slimste Mens ter Wereld’: record van hoogste score ooit sneuvelt heel nipt

Tine Embrechts heeft dinsdagavond de hoogste score ooit behaald tijdens een aflevering van De Slimste Mens ter Wereld. Met 667 seconden deed de zangeres en actrice twee tellen beter dan HNB-hoofdredactrice Liesbeth Van Impe, die vorig jaar het record vestigde.

Ondanks sterk spelen, stond een topscore lang niet in de sterren geschreven. Na de fotoronde was het namelijk nog altijd razend spannend tussen Tine Embrechts, intensivist Geert Meyfroidt en Belgian Lion Alexander Hendrickx. Ze stonden toen op respectievelijk 275, 281 en 282 punten.

Filmpjesronde

In de allesbeslissende filmpjesronde trok de enige vrouw in het gezelschap het laken uiteindelijk volledig naar zich toe. Eerst wist ze vier antwoorden aan te vullen bij een fragment over The Rolling Stones, waar Alexander Hendrickx niet verder kwam dan de bandnaam. Ook op het volgende fragment over de Vlaamse serie F*** You Very, Very Much bleven er nog drie antwoorden over die geen probleem vormden voor Embrechts.

De overwinning was toen al binnen, maar de 46-jarige had nog haar eigen fragment tegoed. Een clip over tennisster Naomi Osaka en haar terugtrekken op Roland Garros vormde geen enkel probleem. In amper enkel seconden wist ze de vijf antwoorden af te ratelen.

Topscores in recente seizoenen

Tine Embrechts had het op dat moment zelf nog niet door, maar jurylid Jennifer Heylen, vorig jaar zelf kortstondig recordhouder, was er als de kippen bij om haar te feliciteren met haar topprestatie. Opvallend is dat de top tien hoogste scores allemaal in de meeste recente seizoenen zijn behaald. Is het niveau van de vragen veranderd? Of krijgen de echt sterke kandidaten de laatste jaren meer kansen om de hoge punten weg te kapen in de laatste ronde.

Bekijk hier de top tien hoogste scores uit De Slimste Mens:

  1. Tine Embrechts (667) – seizoen 19
  2. Liesbeth Van Impe (665) – seizoen 18
  3. Jennifer Heylen (661) – seizoen 18
  4. Wiam (614) – seizoen 19
  5. Michèle Cuvelier (598) – seizoen 16
  6. Bockie De Repper (597) – seizoen 18
  7. Riadh Bahri (594) – seizoen 18
  8. Lieven Scheire (569) – seizoen 17
  9. Thomas Huyghe (561) – seizoen 17
  10. Geert Meyfroidt (559) – seizoen 19

Bekijk hier de topprestatie van Tine Embrechts:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag te zien om 21.35 uur op Play4.

Meer
Lees meer...