Wie is Jennifer Heylen in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

De Slimste Mens ter Wereld is z’n laatste normale week ingegaan. De op twee na laatste kandidate die haar kans zal wagen is actrice Jennifer Heylen.

Met de finale voor de deur maken deze week de laatste nieuwe kandidaten hun intrede in De Slimste Mens ter Wereld. Vanaf volgende week komen de beste spelers van het seizoen terug voor de twee finaleweken, waarna de winnaar bekend zal zijn.

Jennifer Heylen

De op twee na laatste nieuwkomer is Jennifer Heylen. Zij is een actrice en heeft al enkele rollen op haar naam staan. De 29-jarige actrice was zo eerder dit jaar te zien in de webreeks Instafamous op VTM Go. Die reeks is een mockumentary over, jawel, influencers. De serie volgt Fleur (Jade Mintjens), een bekende Vlaamse influencer, die op een dag aangereden wordt en in een coma belandt. Eens ze uit die coma ontwaakt, lijdt ze aan geheugenverlies en herinnert ze zich niets meer van haar leven als influencer. En tot overmaat van ramp is haar Instagramprofiel, met al haar volgers, verwijderd. Jennifer speelt in de reeks de rol van Billie, de beste vriendin van Fleur.

Op dit moment is Jennifer te zien in de webreeks Brak, die ook te zien is op VTM Go. Die reeks volgt Bobbie (Joke De Bruyn), die door een kwetsuur aan haar voet verplicht thuis moet blijven. In de reeks volgen we de gesprekken tussen Bobbie en haar twee vriendinnen Lou (Jennifer Heylen) en Isabella (Lize Feryn) die allemaal digitaal verlopen. Herkenbaar dus in tijden van lockdown.

Kan Jennifer Heylen De Slimste Mens ter Wereld worden?

Iedereen die z’n kans waagt in De Slimste Mens ter Wereld krijgt bij zijn of haar eerste deelname de vraag of ze zichzelf de quiz zien winnen. Jennifer is daarover kort en duidelijk: “Nee”. Ze lijkt ook te weten wie dan wél De Slimste Mens ter Wereld zal worden. “Ik heb Ella bezig gezien. Iedereen heeft Ella bezig gezien. Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat Ella het gaat worden.” Jennifer heeft wel een doel voor zichzelf: “Ik hoop gewoon dat ik er langer dan één aflevering in zit.”

Maar dat zal niet makkelijk worden, want ze moet het in haar eerste aflevering al meteen opnemen tegen twee sterke kandidaten, Bockie De Repper en Liesbeth Van Impe. “Die zijn al heel lang bezig. Die zijn ook al op elkaar afgestemd. Je voelt dat, die hebben een schwung. En ik ben dan de nieuwkomer en ik zit er nog niet helemaal in. Maar hopelijk kan ik de underdog zijn of gewoon een verrassingsaanval plegen.”

Jennifer heeft zich wel voorbereid op haar deelname. “Ik heb gestudeerd. Ik heb de app plat gespeeld en ik weet al van augustus dat ik mag meedoen. Dan ben ik meteen begonnen met de app te spelen en ik heb nog altijd nieuwe vragen.”

Bekijk het volledige interview hier:

Een overzicht van alle kandidaten van De Slimste Mens ter Wereld 2020 vind je hier.

Meer
Lees meer...