Arjen Lubach en Merol maken coronalied ‘Ik **** je op afstand’

Arjen Lubach is niet alleen presentator van het succesvolle satirische programma Zondag met Lubach, hij scoort ook af en toe een echte hit. Deze keer krijgt Lubach de hulp van zangeres Merol voor een ‘social dinstancing-lied’ met de toepasselijke naam Ik **** je op afstand.

Het nieuwe coronavirus is voor veel artiesten een inspiratiebron om nieuwe muziek te maken. Naast enkele serieuzere initiatieven is er bij ons bijvoorbeeld ook het hilarische Ik dans op de wc van Philippe Geubels.

Ook in Nederland is nu een satirisch nummer over het virus. Tv-maker en komiek Arjen Lubach werkte daarvoor samen met Merol, die je ongetwijfeld nog kent van haar hit Hou Je Bek en Bef Me. Samen maakten ze Ik **** je op afstand, een nummer dat voor het eerst te horen was tijdens de meest recente aflevering van Zondag met Lubach.

Satire

In het lied zingen Lubach en Merol hoe ze elkaar zagen in de supermarkt. Het was meteen liefde, of lust, op het eerste zicht. Maar door het coronavirus en de ‘anderhalvemetermaatschappij’ moeten ze afstand houden.

De clip bestaat uit beelden van Lubach en Merol die facetimen met elkaar. De tekst is, zoals we gewoon zijn van beide artiesten, heerlijk satirisch met zinnen zoals “Ik schreeuw vanaf de voordeur geile woordjes in je oor” en “De afstand wordt kleiner, komt door m’n erectie”.

Houseparty

Het is voor Merol overigens al het tweede coronalied dat ze maakt op enkele dagen tijd. Recent lanceerde ze namelijk ook al Houseparty, waarin ze zingt over geil zijn tijdens een lockdown.

Meer
Lees meer...