Wie is Anne-Laure Vandeputte in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

Het is vanavond in De Slimste Mens ter Wereld al tijd voor de allerlaatste nieuwkomer. De eer is weggelegd voor actrice Anne-Laure Vandeputte. Als zij dus één aflevering overleeft, zit ze automatisch in de finaleweken. Dit is waar je Anne-Laure Vandeputte van kan kennen.

Na de aflevering van vanavond zijn alle kandidaten van dit seizoen aan bod gekomen in De Slimste Mens ter Wereld. Glints kwam dit seizoen Tom Vermeir vervangen, toen die laatste besmet was met het coronavirus en uiteindelijk moest Tom Vermeir gisteren Eddy Planckaert vervangen, nadat hij op zijn beurt een coronabesmetting opliep. Met Anne-Laure Vandeputte hebben we daarom na vandaag alle deelnemers gezien.

Anne-Laure Vandeputte

Anne-Laure Vandeputte is actrice en was al in verschillende reeksen te zien. Aanvankelijk speelde ze vooral gastrollen. Zo had ze in 2015 een rolletje in een aflevering van De Ridder, was ze in 2016 te zien in één aflevering van Vermist en verscheen ze in 2017 in een gastrol in Zie mij graag.

In 2017 had ze haar eerste grotere rol als Tatjana in It’s Showtime, gevolgd door de rol als Anne-Marie in De Bende van Jan de Lichte. Haar eerste hoofdrol scoorde Anne-Laure in 2019. Toen speelde ze de rol van Liesje in Grenslanders. In de jaren daarna was ze ook te zien in Keizersvrouwen en Red Light. In 2020 kreeg ze ook de hoofdrol in de online serie Bathroom Stories en verscheen ze ook in de kortfilm Lockdown. Eerder dit jaar was Anne-Laure Vandeputte nog te zien als Steffi in Déjà Vu.

Kan Anne-Laure Vandeputte De Slimste Mens ter Wereld worden?

De actrice is dit seizoen de allerlaatste deelnemer. Dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is natuurlijk dat ze aan één aflevering genoeg heeft om een plekje in de finaleweken te veroveren. Het grote nadeel is dat ze het dan al meteen moet opnemen tegen de beste deelnemers van het seizoen én ook nog eens negen afleveringen moet volhouden in totaal. Dit seizoen slaagde enkel Merol erin om het zo lang vol te houden.

Anne-Laure beseft ook zelf dat het niet makkelijk zal worden. “Dat zou in mijn voordeel kunnen spelen, maar ik denk vooral dat ik nu terechtkom bij ontzettend slimme mensen. Dus ik maak mij geen illusies.” Om zich voor te bereiden heeft Anne-Laure haar “middelbare schoolkennis” opnieuw opgefrist. Dat deed ze door nog eens een atlas en een encyclopedie vast te nemen. Daarnaast had een vriend haar ook een stapel edities van het showbizzmagazine Blik gegeven, maar daarin is ze niet ver geraakt. Anne-Laure hoopt dus op weinig vragen over de showbizzwereld.

Bekijk hier het voorinterview met Anne-Laure Vandeputte.

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag rond 21.35 uur te zien op Play4 en online op GoPlay.be.

Meer
Lees meer...