Wie is Tom Vermeir in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?

Het einde van De Slimste Mens ter Wereld is in zicht. Vanavond is het zo al aan de voorlaatste nieuwe deelnemer van dit seizoen. Het gaat om de acteur Tom Vermeir. Dit is waar je hem van kan kennen.

Nog twee afleveringen van De Slimste Mens ter Wereld te gaan voor de finaleweken. Vanavond worden Lisbeth Imbo en jan Verheyen uitgedaagd door acteur Tom Vermeir. Hij was al te zien in tientallen Vlaamse reeksen dus zal je hem zeker al eens aan het werk hebben gezien.

Tom Vermeir

Tom Vermeir is een Vlaamse acteur die al in verschillende films en series te zien was. Zijn grootste rol was waarschijnlijk die van Frank Cannoot in de film Belgica uit 2016 van regisseur Felix Van Groeningen. Maar je kan hem van heel wat andere series kennen.

Zo was Tom Vermeir in 2000 te zien in een gastrol in de jongerenreeks W817. Later verscheen hij ook in Rang 1, Zuidflank, Eigen Kweek, Vermist, Salamander, De Dag, Over Water, The Team, De Twaalf, De Bende van Jan de Lichte en Beau Séjour. Noem dus een Vlaamse serie en de kans is groot dat Tom Vermeir er een rol in speelde. Eerder dit jaar was hij ook nog te zien in de hoofdrol in de film Hotel Poseidon.

Op dit moment is Tom Vermeir te zien als Bram/Brahim in de reeks Grond van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Die reeks is elke dinsdag te zien op Play4.

A Brand

Naast zijn werk als acteur was Tom Vermeir ook een van de zangers en gitaristen van de rockband A Brand die actief was van 2004 tot 2013. De band rond Dag Taeldeman scoorde gigantische hits met Hammerhead, Time, Beauty Booty Killerqueen en Mad Love Sweet Love.

Beluister hier de megahit Hammerhead:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag rond 21.35 uur te zien op Play4 en online op GoPlay.be.

Meer
Lees meer...