Wie is Glints uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?

Vanavond start alweer een nieuwe week van De Slimste Mens ter Wereld. Daarin nemen de Nederlanders Merol en Arjen Lubach (ondertussen bijna deel van het decor) het op tegen Glints. Hij ging eigenlijk niet deelnemen aan de quiz en komt iemand vervangen. Zal hij ondanks z’n gebrek aan voorbereidingstijd toch het Nederlandse front kunnen breken?

Ook De Slimste Mens ter Wereld blijft niet gespaard van het coronavirus. Zo kwamen we al te weten dat presentator Erik Van Looy voor twee afleveringen vervangen zal worden door Bart Cannaerts. Maar ook bij de kandidaten werd iemand geveld door het virus. Die persoon – wiens identiteit niet bekendgemaakt werd – wordt vervangen door Jan Maarschalk Lemmens, die we beter kennen onder zijn artiestennaam Glints.

Glints

Glints is een Belgische hiphopband (ook belhop genoemd), die zich ook laat beïnvloeden door soul. Jan Maarschalk Lemmens is de frontman en oprichter van de groep. De Antwerpenaar was voor Glints ook al actief als rapper. Verder bestaat Glints uit Tim Caramin aan de drums, Mathias Bervoets op gitaar en Ferre Marnef op de bas en de gitaar.

Glints maakte z’n debuut in 2015 met het nummer Dread, waarvoor het samenwerkte met Jergan Callebaut van Vuurwerk. Later volgden nog verschillende singles, waaronder het populaire Bugatti en Siren. In 2020 verscheen het eerste album van Glints, getiteld ‘Choirboy’. De muziek van Glints wordt gekenmerkt door poëtische teksten op minimalistische hiphopbeats, met invloeden uit de elektronische en popmuziek.

Kan Glints De Slimste Mens ter Wereld worden?

De kaarten liggen niet in het voordeel van Glints. Waar sommige deelnemers maanden op voorhand weten dat ze zullen meedoen met De Slimste Mens ter Wereld wist Glints dat maar een paar uurtjes voor z’n deelname. “Deze ochtend belde iemand mij toen ik naakt uit de douche stapte en mijn handdoek net pakte.” En toen werd Glints dus officieel gevraagd voor De Slimste Mens. Enkele uren later werd hij al in de studio verwacht.

Ook de vader van Glints heeft er niet al te veel vertrouwen in, zo laat de rapper al weten in z’n voorinterview. “Ik belde hem deze ochtend om te zeggen: ‘Papa, ze hebben gevraagd om mee te doen aan De Slimste Mens vanavond, om in te vallen, dus ik ga niet kunnen langskomen binnen enkele dagen als het goed gaat.’ Hij reageerde: ‘Dan moet je al twee afleveringen overleven, dat lijkt mij onwaarschijnlijk.'” Of hij z’n vader het tegendeel kan bewijzen, zullen we vanaf vanavond te zien krijgen.

Bekijk hier het interview voor de eerste deelname van Glints:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot donderdag om 21.35 uur te zien op Play4 en GoPlay.be.

Meer
Lees meer...