Erik Van Looy test positief op coronavirus en wordt vervangen als presentator in ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Erik Van Looy (59) zal voor het eerst in negentien jaar tijdelijk vervangen worden als presentator van De Slimste Mens ter Wereld. De ervaren quizmaster heeft namelijk positief getest op het coronavirus en zit dus tot en met vrijdag in verplichte quarantaine. Bart Cannaerts treedt voor twee afleveringen op als zijn vervanger.

“Het onvermijdelijke is gebeurd, het virus heeft nu ook mij te pakken. Ik voel me gelukkig niet ziek en vertoon enkel lichte symptomen zoals keelpijn en wat hoesten. Maar rekening houdend met de noodzakelijke quarantaine zal ik twee opeenvolgende opnames van De Slimste Mens ter Wereld moeten overslaan”, laat Erik Van Looy weten in een persbericht.

Bart Cannaerts

De twee afleveringen die Van Looy zal missen worden vandaag ingeblikt en zullen op 1 en 2 december worden uitgezonden. Jurylid Bart Cannaerts zal tijdens die uitzendingen uitzonderlijk de rol van quizmaster op zich nemen. Als voormalige presentator van De Pappenheimers heeft hij al enige ervaring met die rol.

“Bart zetelde vanavond normaal als jurylid bij een van de opnames. Na overleg met de redactie heb ik hem opgebeld met de vraag om de presentatie van mij over te nemen”, zegt Erik Van Looy over zijn vervanger. “Hij moest er even van bekomen, maar ik geloof hem als hij zegt dat hij er straks een lap op gaat geven.  Ik kan me geen betere ad interim presentator bedenken. Bart kent het spel door en door en heeft een heerlijk gevoel voor humor. Of hij even goed is in het uitbeelden van onnozele tips en op het juiste moment ‘‘t is gebeurd!’ zal roepen, moet nog blijken, maar ik ben er heel zeker van dat hij zijn – of eigenlijk mijn- taak tot een goed einde zal brengen.”

Kandidaat, jurylid en presentator

Voor Bart Cannaerts is de cirkel in De Slimste Mens ter Wereld nu helemaal rond. In 2009 en 2012 deed hij mee aan het programma als kandidaat. Telkens wist hij daarbij vier afleveringen te overleven en bij zijn tweede deelname bleek dat genoeg voor een plaats in de finaleweken waarin hij uiteindelijk vierde werd. Sinds 2013 is hij regelmatig te zien als jurylid.

“Ik heb eigenlijk nog geen tijd gehad om goed te beseffen dat ik een quiz voor een miljoen kijkers ga presenteren. Ik ben nog maar net gevraagd door Erik Van Looy en ik kon onmogelijk zeggen ‘ik kan niet’, want ik zat normaal gezien in de jury. Dus vandaag switch ik de hele tijd tussen de emoties ‘heel vereerd’ en ‘blinde paniek’. Maar natuurlijk zeg je ook gewoon volmondig en meteen “ja” als die vraag je gesteld wordt. De afgelopen negentien jaar dat Erik dit doet, heeft er nooit iemand anders achter die desk gestaan, dus ik ga gewoon ontzettend hard mijn best doen en ervan genieten”, zegt de tijdelijke quizmaster van De Slimste Mens.

Meer
Lees meer...