‘De Slimste Mens Ter Wereld’ zit erop: deze persoon gaat met het diploma naar huis

Na tien weken zwoegen en zweten, is De Slimste Mens Ter Wereld op z’n einde gekomen. In de laatste aflevering ging het – logischerwijs – tussen de drie beste kandidaten van het afgelopen seizoen: Lieven Scheire, Astrid Stockman en Thomas Huyghe. Uiteindelijk bleek Scheire amper tegenstand te merken en dus mag hij zich één jaar lang “De Slimste Mens Ter Wereld” noemen.

De veertig afleveringen van het zeventiende seizoen van De Slimste Mens Ter Wereld zijn voorbijgevlogen. En gisteren was het dan eindelijk tijd voor de ultieme ’t is gebeurd van het jaar. Lieven Scheire leek helemaal geen last te hebben van de stress die de eerste (terugkerende) aflevering meestal met zich meebrengt en walste zonder moeite richting finale.

Blij met de derde plaats

De meningen op de redactie waren verdeeld. Er waren veel fans van Scheire, maar ook een paar sceptici. Het is namelijk niet makkelijk om als laatste terug te keren in de finaleweken van De Slimste Mens. De twee kandidaten die al een (paar) aflevering(en) opnieuw op de bank van Erik Van Looy zaten, zijn immers al terug aan het spel gewend geraakt.

Maar stress had Lieven Scheire blijkbaar niet, al duurde het wel eventjes voor hij zich helemaal boven de ander kandidaten stelde. Astrid Stockman begon heel sterk in de eerste ronden, maar zakte dan geleidelijk aan naar beneden. Volgens haar eigen sociale media, is de sopraan enorm gelukkig met haar derde plaats.

https://www.instagram.com/p/B6RQYU0Amln/?utm_source=ig_web_copy_link

’t Is gebeurd

De finale ging uiteindelijk dus tussen “jonkie” Thomas Huyghe en de “diplomaloze” Lieven Scheire. De twee waren aan elkaar gewaagd. Voor de laatste vraag stond het 99-55. Huyghe kwam als eerste aan bod en gaf twee correcte antwoorden: 58-40.

Wat velen voorspelden, gebeurde niet. Scheire liet zich niet strategisch zakken, maar bleef gokken. En wonder boven wonder, vond hij nog drie goede antwoorden. De sterkste kandidaat van het afgelopen seizoen bleek die titel dus waardig en kreeg er nog eentje bij. Lieven Scheire is een jaar lang “De Slimste Mens Ter Wereld”.

https://www.instagram.com/p/B6QL69WHhg8/?utm_source=ig_web_copy_link

Eindelijk een diploma

Na alle mopjes over het feit dat hij z’n studies als burgerlijk ingenieur niet afgemaakt heeft, begrijpen we dat Lieven Scheire z’n Slimste Mens-diploma eens goed in z’n armen sluit. Proficiat!

Lieven Scheire De Slimste Mens Ter Wereld
VIER
Meer
Lees meer...