‘De Slimste Mens ter Wereld’ finaleweken: wie keert wanneer terug?

De finaleweken van De Slimste Mens ter Wereld gaan eindelijk van start. Daarin zullen de beste kandidaten van het seizoen het tegen elkaar opnemen, tot er maar één deelnemer overblijft. Die krijgt dan de titel van De Slimste Mens ter Wereld. Wie is jouw favoriet?

Maandag 9 december: Bart Schols

Rechtstreeks naar de finaleweken

Bart Schols De Slimste Mens ter Wereld
VIER

Bart Schols is de enige die tijdens de finaleweken geen indrukwekkend palmares kan voorleggen met gewonnen afleveringen. Dat komt uiteraard omdat hij ook de allerlaatste kandidaat was die aantrad in dit seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Zo kreeg hij eigenlijk de “wildcard” van het seizoen en ging hij dus al na zijn eerste aflevering meteen naar de finaleweken.

Maandag 9 december: Amelie Albrecht

4 afleveringen, 1 gewonnen

Amelie Albrecht De Slimste Mens ter Wereld
VIER

Amelie Albrecht dacht van zichzelf niet dat ze het ver zou schoppen in De Slimste Mens ter Wereld, maar de comedienne staat toch maar mooi in de finaleweken. Ze hield het 4 afleveringen vol, waarvan ze er eentje kon winnen.

Maandag 9 december: Christina (Chrostin) De Witte

5 afleveringen, 1 gewonnen

Christina De Witte, Chrostin, De Slimste Mens ter Wereld
VIER

Chrostin, ofwel Christina De Witte, was misschien wel dé revelatie van dit seizoen van De Slimste Mens. De spontane cartooniste toonde zich naast slim ook enorm gevat. Christina speelde het spel vijf afleveringen lang heel sterk en bleek vooral een kei in het finalespel, iets wat nodig is om uiteindelijk de finale te winnen.

Dinsdag 10 december: Bart Hollanders

5 afleveringen, 2 gewonnen

Bart Hollanders, De Slimste Mens ter Wereld
VIER

We leerden hem allemaal kennen als Randy Paret uit Callboys, maar Bart Hollanders bleek toch wel een stuk slimmer dan zijn personage uit het VIER-programma. Bart hield het even lang vol als Philippe Geubels, maar haalde in totaal uiteindelijk minder seconden. Daarom keert hij een dagje eerder terug dan de komiek.

Woensdag 11 december: Philippe Geubels

5 afleveringen, 2 gewonnen (meer seconden dan Bart Hollanders)

Philippe Geubels De Slimste Mens ter Wereld
VIER

Philippe Geubels kregen we al te zien in de allereerste aflevering van dit seizoen en hij wist het meteen vijf afleveringen lang vol te houden. Het was daarbij vooral duidelijk dat Philippe een tactische speler is. Hij heeft natuurlijk al jarenlang vanaf de jurytafel kunnen kijken hoe het spel gespeeld moet worden.

Donderdag 12 december: Mathieu Terryn

6 afleveringen, 3 gewonnen

VIER

Een andere tactische speler is Mathieu Terryn, de frontman van Bazart. Hij verdedigt dit seizoen de eer van de muzikanten in de finale. Mathieu hield het zes afleveringen vol in De Slimste Mens ter Wereld en kon de helft van zijn afleveringen winnen.

Maandag 16 december: Lotte Vanwezemael

6 afleveringen, 4 gewonnen

Lotte Vanwezemael De Slimste Mens ter Wereld
VIER

Seksuologe Lotte Vanwezemael, die we ook Seksuolotte mogen noemen, is bekend van MNM, maar zal binnenkort ook te zien zijn in Blind Getrouwd. De roodharige jongedame wist tijdens haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld te imponeren met haar brede algemene kennis en is dus zeker een kanshebber op de eindoverwinning.

Dinsdag 17 december: Thomas Huyghe

6 afleveringen, 5 gewonnen

Thomas Huyghe De Slimste Mens ter Wereld
VIER

Een van de grootste verrassingen van het seizoen was zonder twijfel Thomas Huyghe. De televisiemaker, die zich in De Ideale Wereld vaak dom voordoet, is zeker een kanshebber voor de eindwinst. Thomas Huyghe won vijf van zijn zes afleveringen en had zelfs een tijd lang het seizoensrecord van het hoogste aantal seconden op z’n naam staan.

Woensdag 18 december: Astrid Stockman

8 afleveringen, 5 gewonnen

Astrid Stockman De Slimste Mens Ter Wereld
VIER

Operazangeres Astrid Stockman imponeerde dit seizoen. Ze bleef acht afleveringen lang zitten, waarbij ze de sterke Lotte Vanwezemael naar huis speelde in de finale. Door één dag voor de grote finale terug te keren, maakt Astrid een grote kans om het te schoppen tot de beste drie en zelfs de hoofdprijs mee naar huis te nemen.

Donderdag 19 december: Lieven Scheire

8 afleveringen, 7 gewonnen

Lieven Scheire De Slimste Mens Ter Wereld
VIER

De grote favoriet voor de eindwinst is waarschijnlijk Lieven Scheire. De komiek/televisiemaker speelde acht afleveringen mee, maar ging eigenlijk zelfs naar z’n negende aflevering. Verder won hij ook zeven van zijn acht afleveringen én haalde hij de hoogste score dit seizoen. Maar als laatste terugkeren heeft natuurlijk wel als nadeel dat je het opneemt tegen mensen die al weer in de flow van het spel zitten. Dat belooft.

Meer
Lees meer...