Wie is Christina “Chrostin” De Witte, de cartooniste uit ‘De Slimste Mens Ter Wereld’?

Chrostin Christina De Witte De Slimste Mens Ter Wereld
VIER

Een nieuwe dag, betekent natuurlijk ook een nieuwe kandidaat in De Slimste Mens Ter Wereld. Vandaag maakt cartooniste Chrostin haar debuut. Die naam doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen, al komt haar gezicht je misschien iets minder bekend voor.

Iemand die zichzelf “Lizzy McGuire from den Aldi” noemt, kan niet anders dan hilarisch écht zijn. De bio van cartooniste Chrostin zorgt ervoor dat we heel wat van haar verwachten. En de rest van haar feed voldoet volledig aan die – toch wel hoge – verwachtingen.

Christina en Chrostin

Vanavond krijgt het grootste deel van Vlaanderen voor het eerst het gezicht achter de herkenbare, realistische en duidelijke cartoons van Chrostin te zien. Christina De Witte (zo heet ze in ’t echt) vult het gaatje op dat Alex Vizorek in De Slimste Mens Ter Wereld achtergelaten heeft. Hij verloor gisteren de finale van Sofie Lemaire.

De 23-jarige Mechelse is geboren en getogen in België, maar heeft Thaise roots. Dat vertelt ze zelf in haar story’s op Instagram. In dezelfde cartoon komen haar volgers ook te weten dat haar lievelingskleur zwart is en haar kat Nugget heet.

Herkenbaarheid

Chrostin is de naam van het getekende alter ego van De Witte. Dat is te zien in cartoons over een hele hoop verschillende onderwerpen. Ze speelt vaak in op het gegeven ‘herkenbaarheid’. De zoektocht naar een nieuwe, interessante serie op Netflix, bijvoorbeeld.

Chrostin in méér dan gewoon grappig. Ze is ook een actieve feministe en probeert zoveel mogelijk mensen mee te krijgen op haar tocht om het klimaat beetje per beetje te redden. Die ideeën steekt ze ook in haar cartoons, vaak met een – niet zo subtiele knipoog – naar de actualiteit.

Internationaal bekend

Christina De Witte verzorgt elke week een cartoon in Flair, sinds ze enkele jaren geleden een wedstrijd van het magazine won. Maar ze doet meer dan wekelijks een cartoon maken: ze heeft al twee boeken gemaakt en het derde komt er volgend jaar in januari ook aan.

Haar eerste boek, Sommige Meisjes Houden Niet Van Roze, was een gigantisch succes. Het werd vertaald in maar liefst zeven talen, en werd enorm populair in de Verenigde Staten als The Ultimate Survival Guide to Being a Girl.

Dat ze veel fans heeft, is al lang geen geheim meer. Maar wist je ook dat ze heel wat Amerikaanse volgers bijgekregen heeft door niemand minder dan Ashton Kutcher. De acteur/grappenmaker/hubby van Mila Kunis deelde namelijk ook een artikel over haar werk.

So many of these are relatable.

Geplaatst door Ashton Kutcher op Maandag 10 oktober 2016

Feminist

Haar feministische kantje probeert Christina ook door te geven aan haar volgers. Dat doet ze niet alleen in haar cartoons, maar maakt ze ook duidelijk door samen te werken met bijvoorbeeld KinArmat. Chrostin heeft de zesde collectie van het kledingmerk, dat statement streetwear maakt, mee helpen ontwerpen.

De collectie heet Sisters en Business en is een symbool voor vrouwen in de ondernemerswereld. Het duo wil duidelijk maken dat niets of niemand in de weg van je doelen of dromen zou mogen staan.

Eén van de dromen van Chrostin of Christina is in elk geval al uitgekomen: ze heeft deelgenomen aan De Slimste Mens Ter Wereld. Of haar doel is om dit seizoen te winnen en of ze daar ook in zal slagen, kan alleen de toekomst uitwijzen.

Gesponsorde artikelen